Onsdag 5 Jan 2011 16:35

JVM-bloggen:

Här är våra All Star-val

Turneringen närmar sig sitt slut och det är dags att summera årets JVM genom att lämna in rösterna till All Star-laget. Det skiljer sig inte så mycket mellan våra lag, men vi tyckte ändå att det var på sin plats att motivera våra val. Här kommer därför en presentation våra favvospelare under JVM.

UFFES LAG

Målvakt:
Jack Campbell, USA.
I ett USA som inte på något sätt liknande fjolårets oerhört intensiva och speediga upplaga var det bara en spelare som stod ut. Jack Campbell storspelade i flera matcher och bevisade att han har förtjänat epitet "en kommande världsmålvakt".

Backar:
Dmitri Orlov, Ryssland.
Turneringens i särklass bästa back. Orlov glimtade till redan i fjol, men i år har den hårdskjutande ryssen varit en bärande spelare. Han har ett spelsinne som håller hög NHL-klass och sköter sig dessutom riktigt bra i defensiven. Washington Capitals har en ny Sergei Gonchar på ingång.

Adam Larsson, Sverige.
Ja, jag vet att jag skrev att jag inte tyckte att någon svensk hörde hemma här. Men efter moget övervägande väljer jag att peta Ryan Ellis till förmån för Adam Larsson. Ellis har förvisso öst in poäng, men hans stundtals porösa defensiva spel gör mig till en tvivlare. Adam Larsson har gjort tre riktigt bra matcher i den här turneringen och får utnämningen framför Ellis och Tim Erixon.

Forwards:
Brayden Schenn, Kanada.
Har öst in poäng. Visserligen mot svagare motstånd, men han har ändå sett ut som en man bland gossar emellanåt. Borde spela i NHL.

Evgeny Kuznetsov, Ryssland.
Uppvisningen i kvartsfinalen mot Finland var enastående. Att se en spelare vinna en match åt sitt lag på ett sådant övertygamde sätt är ovanligt, men Kuznetsov lyckades med det och förtjänar sin plats här.

Ryan Johansen, Kanada.
Det här är en spelare som jag kommer att hålla ögonen på extra mycket under nattens final. Han har nämligen växt för varje match han har spelat i turneringen och svarat för flera viktiga mål när matcherna har stått och vägt. Johansen är en rejäl center som spelar fysiskt. Liknelsen med Joe Thornton är inte fel, men för 18-åringens skull får vi hoppas att han är bättre i pressade situationer.

MVP:
Ryan Johansen, Kanada.
Sett till poängproduktionen borde kanske Brayden Schenn ha fått den här platsen. Han har emellertid gjort merparten av sina poäng mot lag som Tjeckien och Norge. Jag väljer Ryan Johansen för att han har klivit fram i de avgörande matcherna och presterat under press.

JOHANS LAG

Målvakt:
Jack Campbell, USA.
En mycket duktig målvakt som knappt haft några svackor. USA:s bästa och viktigaste spelare. De flesta övriga topplag har haft skakigt målvaktsspel till och från, men Campbell har varit jämn och bra.

Backar:
Dmitri Orlov, Ryssland.
Ryssen är väldigt viktig för Rysslands offensiv och powerplay. Kan vara lite osäker i egen zon (är inte lika stor fan av hans defensiv som Uffe), men producerar och är förmodligen turneringens bäste back.

Ryan Ellis, Kanada.
Har egentligen svårt för Ellis. En liten och slö back, men spelsinnet håller Erik Karlsson -klass minst och man kan inte blunda för hans offensiva färdigheter. Tim Erixon och Adam Larsson var de två svenskar som var närmast att knipa den här platsen.

Forwards:
Brayden Schenn, Kanada.
Överlägsen i poängligan och den forward bland kanadensarna som är svårast att kontrollera. Har sviktat ibland, men fortfarande bäst bland forwards.

Evgeny Kuznetsov, Ryssland.
Ryssen som jag tycker överglänst Vladimir Tarasenko. Kommer upp stort när det som mest behövs. Poängstark och giftig.

Ryan Johansen, Kanada.
Nästan "bara" gjort hälften så mycket poäng som Schenn, däremot varit en ledande spelare hos Kanada och klivit fram som en matchvinnartyp. Känns som en väldigt rejäl och all-round spelare.

MVP:
Brayden Schenn, Kanada.
Hade USA lirat final, hade Campbell varit det logiska valet här för egen del. Nu gör jag det lite lätt och väljer turneringens överlägset bästa poänggörare.

/UFFE & JOHAN

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade