Foto: Getty Images
Nicklas Lidström.

Tisdag 7 Jun 2011 08:02

Lidas kan göra trofé-hattrick

Kan vinna Mark Messiers egna pris

Nicklas Lidström är redan nominerad till Norris Trophy och Lady Byng Trophy inför NHL Awards i Las Vegas den 22 juni. Nu får han möjlighet att ordna ett trofémässigt hattrick i Nevadaöknen. På tisdagen nominerades han nämligen till sin tredje utmärkelse - Mark Messier Leadership Award.

Utmärkelsen går till den invid som har visat övertygande ledaregenskaper inom hockeyn och även gjort betydande insatser för samhället där han lever. Den är till för att hylla en individ som är ett positivt föredöme och leder mede exempel genom sitt agerande på isen, sitt sätt att motivera lagkamrater och hänger sig åt samhällsaktiviteter och välgörenhetsarbete.

Bostons backrese Zdeno Chára och Phoenixs veteranforward Shane Doan är de övriga två att nomineras till priset. Nomineringarna har tillkommit genom förslag till Mark Messier från klubbarna, ligan och fansens röst genom nhl.com. Det är emellertid Messier som har valt ut de nominerade och det är även han som beslutar vem som får priset på NHL Awards.

Gemensamt för samtliga tre nominerade är att de är lagkaptener för sina klubbar. Nicklas Lidström har fungerat som lagkapten för Detroit Red Wings sedan Steve Yzerman hängde upp skridskorna 2006.

Mark Messier Leadership Award introducerades 2006. Sedan dess har Chris Chelios, Mats Sundin, Jarome Iginla och Sidney Crosby fått ta emot det.

hockeysverige.se

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade