Foto: Getty Images
STAMKOS NÄSTA? Steve Yzerman jobbar vidare med sitt lagbygge och nu lär sannolikt Steven Stamkos vara prioritet nummer ett på hans "att-göra-lista".

Onsdag 29 Jun 2011 01:08

Veteranerna stannar i solen

Yzerman säkrar upp kontrakten med viktiga rollspelare

Tampa Bay må ha en rad fantastiska stjärnspelare men utan lagets skickliga rollspelare hade slutspelsresan under våren troligen tagit slut snabbare än i den sjunde avgörande konferensfinalen mot Boston. Nu har klubbens GM Steve Yzerman sett till att knyta upp två av dessa viktiga pjäser nya kontrakt.

Powerplay-specialisten Marc-André Bergeron har gjort sig känd som en av ligans mest kringflackande spelare då han klarat av sex NHL-klubbar på de senaste fem säsongerna. Nu verkar han dock äntligen ha lyckats hitta en trygghet i tillvaron igen då han skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Lightning värt en miljon dollar per år. Bergeron svarade den gångna säsongen för åtta poäng på 23 matcher i grundserien.

Utöver Bergeron så har enligt uppgifter även Adam Hall undertecknat ett nytt kontrakt över ett år med Tampa. Hall svarade den gångna säsongen för sju mål och 18 poäng på 82 matcher men har sina absolut främsta egenskaper i defensiven. Han var Tampas bästa tekare och vann 55% av sina tekningar samtidigt som han gjorde ett stort jobb i lagets boxplay.

Yzermans nästa uppdrag blir nu att försöka komma överens med fixstjärnan Steven Stamkos om ett nytt kontrakt innan konkurrenterna kan erbjuda honom ett så kallat "offer sheet". Detta innebär att andra lag har chansen att erbjuda Stamkos kontrakt men att Tampa sedan får chansen att matcha detta bud om man vill behålla honom. Skulle man välja att inte göra det kompenseras man istället med en rad draftval beroende på spelarens kvalitet men det är definitivt något Yzerman vill undvika.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade