Foto: Getty Images
Sean Couturier.

Onsdag 5 Okt 2011 08:43

Couturier slog ut Schenn

Draftåttan inleder säsongen i Philly

För ett år sedan tippades Sean Couturier, 18, gå etta i den gångna sommarens NHL-draft. Det slutade med att han föll till åttonde plats och plockades upp av Philadelphia Flyers. Där har han svarat för ett imponerande träningsläger, så imponerande att han konkurrerade ut fjolårets största JVM-stjärna Brayden Schenn.

På tisdagen skickades Schenn till farmarlaget Adirondack Phantoms tillsammans med bland annat den svenska backen Erik Gustafsson. Samtidigt meddelade Flyers att Couturier får nio matcher på sig att visa att han hör hemma i NHL. Efter nio matcher kan han skickas tillbaka till juniorlaget Drummondville Voltigeurs utan att den här säsongen räknas av från hans kontrakt med Flyers.
- Det har varit ett bra träningsläger för mig, men jag måste spela ännu bättre om jag ska få stanna här, säger Couturier till Philadelphia Inquirer.

När det gäller Schenn, 20, hämmades han av en axelskada som gjorde att han inte kunde delta i några av de avslutande träningsmatcherna. Dessutom är hans kontrakt konstruerat på så vis att hans lönetaksträff sjunker från 3,1 miljoner dollar till 1,69 miljoner om han spelar en match i AHL.
- Han behöver få lite speltid. Jag vet inte hur länge han kommer att vara därnere, men han är frisk nu och redo att spela, säger general managern Paul Holmgren.

Erik Gustafsson, 22, har svarat för ett starkt träningsläger för Philadelphia Flyers. Han kommer säkerligen att få chansen till speltid i NHL under säsongen. I fjol spelade den före detta collegestjärnan tre matcher för laget.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade