Foto: Getty Images
KARRIÄREN LEVER. Jonas Gustavssons storspel har gjort Toronto till en vinnare - och fårr ordentlig fart på den egna NHL-karriären.

Onsdag 11 Jan 2012 07:22

Jonas Gustavssons revansch

"Gör de viktiga räddningarna"

Hans NHL-karriär såg ut att vara på väg mot tippen efter en svag säsongsinledning. Det var två månader sedan. Nu är Jonas Gustavsson hetare än han någonsin varit i NHL. I natt höll han nollan igen.
- Han gör de viktiga räddningarna när vi behöver dem, säger Torontos coach Ron Wilson efter Gustavssons 32 räddningar i 2-0-segern över Buffalo Sabres.

Den 8 november var ett hockeymässigt svart datum för Jonas Gustavsson. Han blev utbytt i förlustmatchen mot Florida Panthers och kritiserades av Torontos coach Ron Wilson, som sedan valde att starta tredjekeepern Ben Scrivens i fyra raka matcher i skadade James Reimers frånvaro.

Men just när det såg som mörkast ut för Gustavsson reste han sig. Det började med 40 räddningar på 41 skott i 7-1-utklassningen av Washington Capitals den 19 november och har sedan fortsatt med åtta segrar på de elva följande matcherna.

"Liten skillnad mellan att vinna och förlora"
Under 2012 har Danderydsonen dessutom var helt outstanding. Efter nattens nolla mot Buffalo har 27-åringen fyra raka segrar under det nya året. Han har dessutom hållit nollan i två av dem och har räddat 95 procent av skotten under samma period. Vis av erfarenhet låter han inte framgångarna stiga honom åt huvudet.
- Det känns bra därute, men det är en sådan liten skillnad mellan att vinna och förlora, mellan att släppa in tre, fyra mål och hålla nollan att man måste hålla sig på tårna och fortsätta att pusha sig själv. Man kan inte slappna av bara för att man har en bra svit, säger han till Canadian Press.

Större självförtroende bakom framgången
Coachen Ron Wilson tycker att självförtroendet är den stora skillnaden mellan den Jonas Gustavsson som hade det tungt i höstas och den Jonas Gustavsson som inte verkar kunna förlora nu.
- Han hanterar pucken väl och ser trygg ut. Han gör de viktiga räddningarna när vi behöver dem och spelar riktigt, riktigt bra, säger Wilson.

Offensivt fick Toronto ett lyft av den rysk-vitryska duon Nikolaj Kuljomin och Michail Grabovskij. Kuljomin, som har haft svårt att producera den här säsongen gjorde 1+1 i natt medan Grabovskij stod för Torontos andra mål. Båda tillverkades i den första perioden.

Carl Gunnarsson hade assist på Kuljomins ledningsmål och är uppe i 13 poäng (2+11) på 41 matcher.

Rekommenderade nyheter
Toronto - Buffalo 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)
Toronto: Nikolaj Kuljomin (5) (Carl Gunnarsson), Michail Grabovskij (13).
Skriv en kommentar

Mest kommenterade