Foto: Getty Images
Victor Hedman.

Fredag 17 Feb 2012 06:49

Ny stormatch av Hedman

Dominerade isen när Tampa Bay vann

Efter en trög säsongsinledning har Victor Hedman växt ut till vad den egna coachen Guy Boucher kallar för "monster" efter en månads skadefrånvaro. Inatt byggde 21-åringen vidare på sitt fina spel från de senaste veckorna och dominerade isen när hans Tampa Bay kunde slå tillbaka San José med 6-5 efter förlängning.
- Karaktär, karaktär, karaktär, var det Boucher svarade när han fick frågan vad som låg bakom nattens seger.

På sina 32 första matcher för säsongen svarade Victor Hedman för två mål och fyra assist samtidigt som han låg på svaga -12 i plus/minusstatistiken. Den talangfulla försvarsresen hade svårt att få spelet att stämma och drabbades, till råga på allt, av ytterligare ett bakslag när han åkte på en hjärnskakning som höll honom borta från spel en dryg månad.

Den långa skadefrånvaron verkar dock ha gjort 21-åringen gott och sedan han kom tillbaka har han varit en urkraft på Tampa Bays blålinje. Coachen Guy Boucher har tidigare jämfört svensken med ett monster efter hans storspel och frågan är då vad man kan kalla Hedman efter den insats han stod för inatt. Han var nämligen fullständigt dominant i hemmamötet med San José och var den som tillsammans med storstjärnorna Martin St. Louis och Steven Stamkos grundlade segern.

Tre assist och +3 på Hedman
I en svängig tillställning som slutade 5-5 efter full tid, trots stor dominans från gästande San José, var det Hedman som fixade segern åt hemmalaget i sudden. Med en vacker backhandpassning från bakom mål överraskade svensken hela Sharks försvar och friställde St. Louis som inte gjorde något misstag. Med sitt andra mål för matchen säkrade veteranen segern och Lightning hyllades av sin coach efteråt.
- Vi ger aldrig upp. Min plan är att få laget starkare mentalt och det visade verkligen att vi var idag, säger Boucher till nhl.com och fortsätter:
- Det spelar ingen roll hur många gånger vi faller ihop. Det viktiga är hur vi reagerar och att vi reser oss och kommer tillbaka. Idag reste vi oss och vi visade karaktär.

Som om inte framspelningen till St. Louis vore nog hade dessutom Hedman svarat för två assist tidigare i matchen. Med sina tre poäng totalt gjorde han sin poängmässigt sett bästa match under säsongen och han var dessutom +3 på de hela 27.32 han spelade. På de nio matcher den i Modo fostrade backen spelat sedan han kom tillbaka från skada har han nu svarat för sju poäng vilket är mer än vad han gjorde på de första 32 matcherna tillsammans. Han har dessutom gått +4 och förbättrat sin plus/minusstatistik och ser allt mer ut som den storback Tampa Bay trodde sig ha fått när de draftade honom 2009.

"Vi kommer aldrig att sluta kämpa"
Bortsett från Hedman var det alltså Lightnings två offensiva vapen i form av St. Louis och Stamkos som visade vägen för hemmalaget i matchen tillsammans med målvakten Dwayne Roloson som svarade 45 räddningar. St. Louis svarade alltså för två mål medan Stamkos noterades för två mål och två assist och gjorde en av sina bättre matcher för säsongen. Tampa Bay är nu åtta poäng bakom Toronto på den sista slutspelsplatsen med en match till godo och slutspelshoppet lever fortfarande i högsta grad.
- Det är 26 matcher kvar, i stort sett en tredjedel av säsongen. Det är gott om tid och om vi börjar vinna matcher vet man aldrig vad som kommer hända. Vi kommer i alla fall inte sluta att kämpa, säger St. Louis till Tampa Bay Times.

Extra imponerande var nattens seger när man tänker på att Tampa Bay saknade två nyckelspelare på grund av trejder. Strax innan match trejdades nämligen centern Dominic Moore till just San José medan backen Pavel Kubina hölls borta från spel för att man inte ville riskera några skador på honom och minska hans värde på trejdmarknaden.
- Vi ska inte bry oss om vad som händer vid sidan om utan måste fokusera på att göra rätt saker på isen. Du vill inte vara 40 dagar in på din golfsäsong i juni och önska att du gjorde något annorlunda. Vi måste bara ge allt och sedan får vi se vad som händer, säger St. Louis.

Rekommenderade nyheter
Tampa Bay - San José 6-5 (2-1, 1-3, 2-1, 1-0)
Tampa Bay: Steven Stamkos 2 (39) (Victor Hedman), Martin St. Louis 2 (18) (Victor Hedman), Teddy Purcell (14), Steve Downie (12) (Victor Hedman).
San José: Logan Couture (24), Michal Handzus (7), Marc-Edouard Vlasic (4), Colin White (1), Tommy Wingels (2).
Skriv en kommentar

Mest kommenterade