Foto: Getty Images
Dominic Moore.

Fredag 17 Feb 2012 09:30

Trejdad för femte gången på sex år

Moore får lämna Tampa Bay för Sharks

Dominic Moore är en av NHL:s stora flyttfåglar och nu byter han klubb igen. För femte gången på de senaste sex säsongerna trejdas nu veteranen mitt under säsongen. 31-åringen byttes under torsdagsnatten nämligen bort från Tampa Bay till San José tillsammans med ett val i sjunde rundan av draften i utbyte mot ett andrarundeval i draften.

Efter en lyckad säsong ifjol där 31-åringen var en av succémännen under Lightnings lyckade slutspel har han, liksom hela Tampa Bay, haft betydligt svårare att få spelet att stämma den här säsongen. Hittills står Moore noterad för fyra mål och 15 assist på 56 matcher samtidigt som han ligger på -10 i plus/minusstatistiken. Sharks GM Doug Wilson verkar dock vara mycket nöjd över sitt senaste tillskott.
- Dominic är en extremt mångsidig spelare som spelat många viktiga slutspelsmatcher de senaste åren. Vi känner att han passar perfekt in i vårt lag och hans närvaro kommer definitivt gynna oss rejält, säger han i ett pressmeddelande.

Tampa Bays GM Steve Yzerman meddelar att han inte har för avsikt att sälja av sina spelare bara för att man ligger utanför slutspelsplats. Enda anledningen till att man nu valde att göra denna trejd är att man tyckte att budet var för bra för att tacka nej till.
- Vi försöker inte göra oss av med spelare. När vi får tillräckligt bra affärer tvekar vi dock inte att ta den här typen av beslut. Att få ett andrarundeval är något som är väldigt värdefullt för oss. Detta är en affär vi jobbat på länge även om den nu genomfördes väldigt snabbt, säger Yzerman.

Bortsett från Moore verkar även backen Pavel Kubina vara på väg bort från Lightning. Tjecken ställdes över till nattens match mot just San José för att man inte ville riskera att få honom skadad. Det skulle nämligen i så fall sänka hans trejdvärde och Yzerman gör ingen hemlighet av att han bett Kubina avsäga sig sin klausul som säger att han har rätt att säga nej till en trjed.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade