Bild 1 av 26

Tisdag 10 Apr 2012 12:00

Blågul navelskådning II

Svenska NHL-forwards utvärderas

Vem ska firas och vem ska skämmas? Hockeysverige.ses Uffe Bodin avslutar i dag sin granskning av de svenska NHL-proffsens gångna säsong. Nu är det den blågula forwardsbesättningens tur att få sina fjädrar synade.

Att kritisera svenska NHL-proffs har sällan legat för svensk media. Det stryks oftast medhårs och därmed tenderar journalistiken att bli rätt lam.

Visst, vi gläds åt att våra landsman gör bra ifrån sig, men när man läser rubrikerna kan man ibland få intryck av att våra svenska NHL-proffs är gudar. Och när en eller annan av våra gudabenådade stjärnor hamnar i fjärdekedjan eller – gubevars – i AHL, då är det naturligtvis lagledningen som är inkompetent.

I två delar ska hockeysverige.se utvärdera de blågula insatserna under NHL:s grundserie. Förhoppningen är att göra det med en lite nyktrare inställning än i vanliga fall. Om vi lyckas kan bara du, kära läsare, avgöra.

För att betygsättas måste målvakten ha gjort minst 15 och utespelaren minst 20 matcher i NHL den här säsongen. Betyget är inte bara satt utifrån insatserna på isen, utan även efter vilka förväntningar vi har haft på de enskilda spelarna. Ju fler meriter och högre status, ju högre krav.

Betygsskala:
5 – Allsmäktig
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd
0 – En skam för Sverige

I dag betygsätter vi svenska forward - kolla in bildspelet ovan!

Här finner ni betysättningen av målvakter och backar!

Ej betygsatta på grund av för få matcher:
Gustav Nyquist, Detroit
Joakim Lindström, Colorado
Linus Omark, Edmonton
Niclas Bergfors, Nashville
Fabian Brunnström, Detroit
Mika Zibanejad, Ottawa
André Petersson, Ottawa
Kristian Huselius, Columbus
Mattias Ritola, Tampa Bay
Joakim Andersson, Detroit
Carl Klingberg, Winnipeg
Andreas Engqvist, Montréal

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade