Foto: Bildbyrån
FLYTTAR NORRUT. Linus Persson spelar i Luleå nästa säsong.

Onsdag 11 Apr 2012 11:11

Luleå värvar poängkung

Linus Persson har skrivit på

Bik Karlskogas poängkung får chansen i elitserien. På onsdagen skrev Luleå ett tvåårskontrakt med forwarden Linus Persson.
- Vi känner att han är redo att ta sin nivå till elitserien, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

Luleå fortsätter att satsa på poängstarka allsvenska spelare. Efter att ha gjort klart med Moras Jens Jakobs blir Bik Karlskogas kvicke högeforward Linus Persson nästa man in i laget.

26-åringen, med rötterna i Hagfors, slutade femma i allsvenskans poängliga genom att göra 51 poäng (19+32) på 51 matcher den gångna säsongen. Han var även poängbäst bland Karlskogas spelare i kvalserien, där det blev fyra mål och sju poäng på tio matcher.
- Linus Persson är en speedig och tekniskt skicklig anfallsspelare. En poängproducerande högerskytt som har visat bra utveckling och som skaffat sig bra erfarenhet i allsvenskan och som vi känner är redo att ta sin nivå till elitserien, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström i ett pressmeddelande.

Linus Persson kom till Karlskoga 2008 efter att ha studsat omkring i flera olika klubbar, bland annat Frölunda, Hammarby, Leksand och Rögle. Han står sedan tidigare noterad för en elitseriematch med Frölunda.
- Det ska bli fruktansvärt kul att flytta upp till Luleå och förhoppningsvis få vara med på en riktigt rolig resa där jag hoppas fortsätta utvecklas och att bidra till laget som mycket som det bara är möjligt, säger Persson.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade