Foto: Getty Images
SEGERJUBEL. Philadelphias spelare jublar efter att laget vänt 0-3 till seger efter förlängning i första slutspelsmötet med Pittsburgh.

Torsdag 12 Apr 2012 07:11

"Vi gjorde något helt otroligt"

Magisk vändning av Philadelphia

Philadelphia var uträknat. Man hade blivit överkörda totalt av Pittsburgh i en öppningsperiod där hemmalagets 3-0-ledning var i underkant. Trots den tunga starten på matchen reste sig dock Flyers på tio och stod för en snudd på magisk vändning där allt kröntes med Jakub Voraceks segermål i sudden.
- Vad vi gjorde här idag var verkligen helt otroligt, säger Flyers målvakt Ilja Bryzgalov.

Den har på förhand snackats upp som den hetaste matchserien i slutspelets första omgång. Första mötet mellan Pittsburgh och Philadelphia skulle heller inte göra någon besviken. Matchen hade precis allt. Det var snygga mål, ett otroligt tempo, tunga tacklingar och smågruff titt som tätt. Matchen hade också ett hemmalag som startade i ett ursinnigt tempo för att sedan släppa på gasen och bjuda tillbaka gästerna in i matchen.

I första perioden i Consol Energy Center såg det ut som att Pittsburgh skulle kunna spela hem den här slutspelsserien enkelt i fyra raka matcher. Man var fullständigt överlägsna. Medan Flyers många unga spelare verkade tagna av stundens allvar tog Penguins på ett bestämt sätt kommandot i matchen med en högljudd hemmapublik i ryggen. Målen trillade också in i strid ström och anförda av Sidney Crosby, som svarade för ett mål och ett assist, kunde Pittsburgh gå till periodvila med en 3-0-ledning. En ledning som faktiskt var i underkant.
- Jag tror att vi var i chock, säger Philadelphias rookie Brayden Schenn till TSN om den första perioden.

"Vi slutade spela"
Efter den passiva öppningsperioden från Philadelphias sida så var det dock ett helt annat lag som kom ut till den andra perioden. Gästerna började ta för sig och med allt att vinna och inget att förlora arbetade man sig långsamt in i matchen. Då detta skedde samtidigt som Pittsburgh verkade slappna av och släppte på gasen ledde det oundivkligen till en scenförändring. Flyers tog över mer och mer ju längre matchen gick och hade kvitterat innan den tredje perioden var färdigspelad.

De som låg bakom vändningen var främst Danny Brière och slutspelsdebuterande Schenn. Slutspelsräven Brière gjorde gästernas två första mål framspelad av just Schenn innan ynglingen själv styrde in kvitteringen.
- När vi satt i omklädningsrummet efter första sa vi bara att vi skulle göra som vi gjort hela året. Vi skulle börja med att göra ett mål och ta det steg för steg, säger Brière.

Foto: Getty Images
MATCHHJÄLTEN. Jakub Voracek har här precis satt det matchvinnande 4-3-målet för Philadelphia.
När väl Philadelphia kommit ikapp fanns det heller inget Pittsburgh kunde göra för att vända trenden. Det tog endast 2.23 av förlängningsperioden innan Jakub Voracek hade avgjort för Flyers del. Den magiska vändningen fullbordades och medan Philadelphia stärktes rejält av det så var hemmaspelarna nedslagna efteråt. Lagkapten Crosby menade att man blev alldeles för passiva efter att man fått en sådan fin start.
- Vi slutade spela vårt spel, det var därför vi förlorade, säger kanadensaren.
- Nu gäller det att fixa sakerna som måste fixas till. Vi stod för alldeles för många misstag.

Grossmann spelade en stor roll
Hos Philadelphia gjorde Nicklas Grossmann comeback efter att ha missat grundseriens tre avslutande matcher. Den defensivt starka backen fick stort förtroende och matchades tillsammans med Braydon Coburn konsekvent mot Penguins stjärnor. Trots att han lämnade isen som -2 på de 20.25 han spelade stod han för ett riktigt bra jobb och tillsammans med Coburn lyckades han också helt radera ut Pittsburghs toppkedja som anfördes av Jevgenij Malkin.

Flyers ryska målvakt Ilja Bryzgalov hade också en oerhört stor del i segern med några fantastiska parader. Hans form från grundseriens avslutande månad verkar hålla i sig vilket lovar gott för Philadelphia. Själv hade dock målvaktsveteranen svårt att tro att man verkligen lyckats vända på det underläge man gjorde. Han var oerhört stolt över sitt lags prestation.
- Vad vi gjorde här idag var verkligen helt otroligt, säger ryssen.

Rekommenderade nyheter
Pittsburgh - Philadelphia 3-4 (3-0, 0-1, 0-2, 0-1)
Första perioden: 1-0 (03.43) Sidney Crosby (1) (Pascal Dupuis, Kris Letang), 2-0 (07.49) Tyler Kennedy (1) (Jordan Staal, Kris Letang), 3-0 (19.23) Pascal Dupuis (1) (Steve Sullivan, Sidney Crosby).
Andra perioden: 3-1 (06.22) Danny Brière (1) (Brayden Schenn).
Tredje perioden: 3-2 (09.17) Danny Brière (2) (Brayden Schenn), 3-3 (12.23) Brayden Schenn (1) (Scott Hartnell, Jaromir Jagr), spel fem mot fyra.
Förlängning: 3-4 (02.23) Jakub Voracek (1) (Matt Carle, Matt Read).

Skott: 28-26 (13-6, 10-7, 5-11, 0-2).
Publik: 18 565.

Philadelphia leder med 1-0 i matcher.
Skriv en kommentar

Mest kommenterade