Foto: Bildbyrån
Ole-Kristian Tollefsen.

Torsdag 12 Apr 2012 17:05

Frögrens ersättare på plats

Tollefsen sajnade med FBK

Jodå, det blir Ole-Kristian Tollefsen som ersätter Jonas Frögren i rollen som defensiv sheriff i Färjestad nästa säsong. Norrmannen har skrivit på för 2+1 år med värmlänningarna.
- En tuff och stabil back som blir en bra ersättare för Jonas Frögren, säger Färjestad sportchef Thomas Rundqvist.

Ole-Kristian Tollefsen är numera Färjestadsspelare.
Efter att ha varit på gång till klubben en längre tid är man överens om ett kontrakt på 2+1 år.

- En tuff och stabil back som blir en bra ersättare för Jonas Frögren, säger Färjestad sportchef Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

Efter två år i Modo går den förre NHL-hårdingen alltså vidare och flyttar till landets klarast mest Norgeprofilerade lag. Tollefsen, som var kapten i Modo under den gångna säsongen, har i norsk media tidigare uttalat Färjestad som ett bra alternativ på grund av närheten till Norge.

Den gångna säsongen sköt Tollefsen två mål och nio assist för Modo efter att bara ha levererat ett mål och två assist under sin första säsong.

- Han har tidigare haft en renodlat defensiv roll men har på senare år även utvecklat sitt offensiva spel, säger Rundqvist.

27-åringen lämnade Norge och Lillehammer 2002 för spel i juniorligan WHL och spelade mellan 2005 och 2010 163 matcher i NHL för Columbus och Philadelphia.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade