Foto: Bildbyrån
Doug Lynch

Fredag 13 Apr 2012 10:16

Frölunda värvar back

Trippel mästarback klar

Med Patrick von Gunten hemflyttad till Schweiz efter bara en säsong har Frölunda hittat en backersättare. Det blir kanadensaren Doug Lynch som närmast kommer från Salzburg.
-Trots att han kompetens främst är defensiven gör han en hel del poäng också, säger Frölundas tränare Lill-Kenta Johansson.

Doug Lynch blir spelaren Frölunda väljer att ersätta succébacken Patrick von Gunten med.
Schweizaren som vände hem efter bara en säsong.

- Jag har sett Lynch spela med Salzburg i European Trophy och med honom får vi en stor och rejäl allround defensiv back med mycket bra karaktär som alltid jobbar hårt för laget, säger tränaren Lill-Kenta Johansson i ett pressmeddelande.

Den 29-årige backen har spelat för österrikiska lag i den multinationella ligan EBEL de fem senaste säsongerna. Fyra säsonger för Salzburg och en för Vienna Capitals, vilket gjort honom till mästare vid tre tillfällen.

Den senaste säsongen har varit kanadensarens mål- och poängmässigt starkaste av åren i Österrike. Han sköt 16 mål och 18 assist på 48 matcher i ligaspelet, men han har legat runt 30 poäng under alla sina säsonger.

- Trots att han kompetens främst är defensiven gör han en hel del poäng också, säger Lill-Kenta.

Innan Lynch kom till Österrike spelade han mestadels AHL-hockey, men står även bokförd för två NHL-matcher för Edmonton.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade