Foto: Michael Campanella
Mario Kempe.

Måndag 16 Apr 2012 09:55

Mario Kempe återvänder till Modo

Klar för två år

Idag blev det klart att Mario Kempe återvänder till Modo efter sex säsonger. Han har skrivit på för två år med sin tidigare klubb.
- Mario är en underhållande spelare i rätt ålder som vi ser stor potential i, säger Modos general manager Markus Näslund.

Mario Kempe återvänder till Örnsköldsvik och Modo igen efter sex säsonger.

- De visade bra intresse och känslan jag har är att de tror på mig. Jag känner till staden och har också många vänner i Örnsköldsvik och det är en trygghet, säger Mario Kempe till Modos hemsida.

23-åringen spelade juniorhockey för klubben under två säsonger i mitten av 00-talet innan han flyttade till St. John's och spelade i juniorligan QMJHL i två år.

Sedan dess har Kempe spelat för Rögle, Mora, Philadelphia, Rögle igen och nu senaste två säsongerna i Djurgården, men har minskat sin poängskörd över de tre senaste åren. Från 18 poäng i Rögle till 17 respektive 15 i Djurgården.

Något som han finner en logisk förklaring i.

- Jag har nog haft en mer defensiv roll än vad det var sagt från början. Jag har exempelvis fått lira en hel del i box play och det har varit en ny erfarenhet. Samtidigt har det varit mycket lärorikt och utvecklande. Jag är betydligt mer komplett i mitt spel nu.

Kontraktet med Modo löper över två säsonger.

- Nu siktar jag först och främst på att bli en ledande spelare i Elitserien. Jag ska jobba stenhårt i sommar för att ge mig själv chansen att bli en viktig spelare i Modo Hockey. Sedan har jag alltid haft en dröm om att bli NHL-spelare. Det målet står fast och på vägen dit handlar det om att uppnå olika delmål.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade