Foto: Getty Images
MATCHVINNARNA. Brian Campbell och Scott Clemmensen tog Florida till en viktig seger i natt.

Onsdag 18 Apr 2012 08:04

Det lyckade målvaktsbytet

Clemmensen sänkte sitt forna lag

3-0 efter drygt sex minuter. Då såg det ut som om New Jersey Devils skulle krossa gästande Florida Panthers. I stället kom ett målvaktsbyte som helt och hållet ändrade karaktär på matchen. Floridas coach plockade av José Théodore, som hade släppt in tre mål på sex skott, och ersatte honom med den forne New Jersey-keepern Scott Clemmensen. I och med hans inträde vände matchen.

Clemmensen motade samtliga 19 skott under resten av matchen och fick se sina lagkamrater vara hundraprocentiga i powerplay när Panthers vände 0-3 till seger med 4-3. Därmed har laget en 2-1-ledning i matcher.
- All min slutspelserfarenhet har jag fått i New Jersey, säger Clemmensen till nhl.com och syftar på de sju minuter han fick efter att ha ersatt Martin Brodeur i en slutspelsmatch mot Carolina Hurricanes 2006.
- "Marty" var den som gjorde det tunga lyftandet och jag brukade bara komma in om det hände något otrevligt. Men i Florida är det annorlunda, här har jag alltid känt att jag har varit med och bidragit. Jag har känt att vi behöver bidrag från alla killar i truppen under hela grundserien och jag har känt mig som en av dem.

Panthers startade sin comeback sent i den första perioden. 0-3 blev 2-3 efter att Sean Bergenheim och Jason Garrison svarat för varsitt powerplaymål. I den andra perioden sköt sedan Mike Weaver 3-3, varpå matchen fick sitt andra målvaktsbyte. Martin Brodeur ersattes av Johan Hedberg som bara hann vara på isen i ett par minuter innan Brian Campbell satte det avgörande 4-3-målet på Mikael Samuelssons passning.

Hedberg avslutade matchen med tolv räddningar på 13 skott.

I New Jersey satt Adam Larsson på läktaren för tredje slutspelsmatchen i följd. Mikael Samuelsson var utöver Hedberg enda svensk på isen. Han spelade 16.16 och var -1 utöver sin passningspoäng.

Match fyra spelas i Prudential Center natten mot fredag.

Rekommenderade nyheter
New Jersey - Florida 3-4 (3-2, 0-2, 0-0)
New Jersey: Zach Parise (1), Stephen Gionta (1), Patrik Elias (1).
Florida: Sean Bergenheim (2), Jason Garrison (1), Mike Weaver (1), Brian Campbell (1) (Mikael Samuelsson).

Florida leder serien med 2-1 i matcher.
Skriv en kommentar

Mest kommenterade