Foto: Privat
NY MEDARBETARE. Isabel Boltenstern ansluter till hockeysverige.ses stall av medarbetare.

Torsdag 19 Apr 2012 11:26

Möt vår nya skribent

Hockeysverige.se utökar laguppställningen

Här är hockeysverige.ses senaste nyförvärv. Isabel Boltenstern, med ett förflutet som skribent/fotograf för Rögle och Djurgården, kommer i samband med månadsskiftet att börja skriva och plåta för oss och dessutom ingå i det team som ska täcka VM här hemma i Sverige.

För att ge er läsare en liten inblick i vem vår nya medarbetare är tog vi tillfället i akt att ställa fem snabba frågor till henne.

Till att börja med Isabel, vem är du?
- Jag är en överenergisk skåning som brinner för träning, hockey och USA. Sport har alltid varit en stor del av mitt liv, och i mina yngre år var jag gymnast och dansare. Nu tränar jag på gym så ofta jag kan, och det är inte helt ovanligt att se mig i träningskläder. Att sitta still är inte riktigt min grej, och jag gillar att ha fullbokad kalender året runt. En rastlös glädjespridare med vetgiriga inslag, kan man säga!

Vad har du för bakgrund inom journalistiken?
- För tre säsonger sedan började jag som fotograf hos Rögle BK, och vid sidan av var jag aktiv med en fotoblogg som blev väldigt uppskattad. Förra sommaren blev jag antagen till journalistutbildningen vid Stockholms universitet, där jag går nu. Efter två veckor i huvudstaden såg jag att Djurgården Hockey sökte praktikanter, och kände mig träffad av beskrivningen. Med bloggen som CV fick jag komma på intervju, och jobbet blev tillslut mitt. Mitt primära jobb var att intervjua spelare, göra längre inslag och fota en bild i timmen under matchdagar. Under säsongen fick jag även chansen att mingla loss med journalisteliten då jag blev krönt till pressvärdinna på Hovet.

Vad är det tänkt att du ska göra på hockeysverige.se?
- Den primära planen är att jag ska bidra med intervjuer och featurematerial. I dagsläget fylls sidan av lättare nyheter, och min roll blir alltså att blanda upp dessa med nischade texter. Eftersom jag har en historia som fotograf och trivs bakom kameran blir det garanterat ett och annat bildspel också. Vid sidan av kommer jag driva en hockeyblogg här på sajten där läsarna får hänga med bakom kulisserna, och bakom mitt pannben.

Vad är bra journalistik enligt ditt synsätt?
- Det mest underskattade redskapet är humor. Inget lockar till läsning på samma sätt som en klyftig text ackompanjerad med härliga bilder. När man går till en intervju är det alltid bra att ha en vinkel, annars kommer de medietränade svaren som på beställning och läsvärdet blir detsamma som noll. Vad vill folk egentligen veta? Humor, vinkel, grafiskt material och nytänk är ett vinnande koncept!

Hur kommer läsarna att märka att du ansluter till sajtens skribenter?
- På startsidan kan man i nuläget skymta exakt 35 män i form av spelare och medarbetare på hemsidan. Könskvoteringen är sisådär eftersom vi damer inte har några representanter på samma yta. Nu blir det ändring! Jag tror att mina texter kan locka till läsning då jag har en annan synvinkel på hockey, och att jag troligtvis ser omgivningen på ett annat vis. Min ambition är även att få fler kvinnliga läsare till sidan. Fotografierna kommer dessutom vara en uppskattad del i både artiklarna och bloggen, hoppas jag.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade