Foto: Bildbyrån
Andreas Andersson

Söndag 22 Apr 2012 18:33

Linköping värvar dubbelt från HV

Linköping har gjort klart sin målvaktssida till kommande säsong. Christian Engstrand har förlängt sitt kontrakt och Andreas Andersson ersätter Fredrik Norrena i mål. Dessutom bekräftade klubben att man sajnat upp Daniel Grillfors.

Linköping hade redan värvat Daniel Rahimi från HV71. Idag gjorde man officiellt klart med två HV-spelare till.
Daniel Grillfors och Andreas Andersson.

- En stabil tvåvägsback med styrkor i såväl det offensiva som defensiva spelet. Han blir en viktig pusselbit i vårt framtida lagbygge, säger sportchefen Johan Hemlin, säger sportchefen Johan Hemlin i ett pressmeddelande om backförvärvet som sköt elva mål och totalt 20 poäng under den gångna säsongen och gjorde sin mål- och poängbästa säsong i Elitserien.

Med Andreas Andersson i mål har Linköping gjort klart sin målvaktssida. Man förlängde samtidigt kontraktet med tidigare tvåan Christian Engstrand.

- Vi tar nästa steg med Christian och är mycket glada över att kunna förlänga hans kontrakt med ytterligare två år. En LHC-kille med fortsatt utvecklingspotential som vi nu vill ge chansen ordentligt att tävla om förstaspaden, säger Hemlin.

Andersson spelade karriärhögsta 23 elitseriematcher för HV71 under säsongen som gick och hade starka 93,3 i räddningsprocent och släppte bara in 1,91 mål per match.

Engstrand spelade tretton matcher för Linköping under säsongen, med 91,4 i räddningsprocent som facit.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade