Foto: Bildbyrån
Jimmie Ölvestad.

Måndag 23 Apr 2012 15:29

Följer Djurgården till allsvenskan

Ölvestad och Lennhammer förlänger

Många spelare försvinner, men Jimmie Ölvestad blir kvar. I dag meddelar Djurgården att trotjänaren följer med klubben ned i Hockeyallsvenskan. Han har skrivit på för en tolfte säsong i klubben.
- Alla vet vad det innebär att ha en sån spelare i laget. Han har ett stort djurgårdshjärta och var en av våra bästa spelare förra säsongen, och har så varit under många år och kommer att vara nästa år. Det är viktigt för föreningen att Jimmie är med på resan tillbaka till Elitserien, säger Djurgårdens tränare och sportchef Challe Berglund i ett pressmeddelande.

Bortsett från tre säsonger i Nordamerika mellan 2001 och 2004 har Ölvestad spelat för klubben sedan 1998, då han anslöt från Huddinge. Totalt har det blivit 502 elitseriematcher i Dif-tröjan.

Klar för en fortsättning i Djurgården är även backen Kim Lennhammer, 21.
- Kim har varit i organisationen under flera år och mest varit utlånad för att växa i rollen som seniorspelare. Han var med under ett antal matcher i fjol och var även utlånad till Almtuna, säger Challe Berglund.
- Nu spelar vi själva i Allsvenskan och då är det ingen tvekan om att det är hos oss han ska vara. Han är en spelande back och kan bli en bra power play-back. Kim har byggt på sig år för år och får nu chansen att bygga på sig ännu mer under sommaren. Vi ser utvecklingspotential i honom som vi vill få chansen att förädla i år.

Lennhammer gjorde en assist på 18 elitseriematcher med Djurgården förra säsongen. Utöver det spelade han 34 allsvenska matcher med Almtuna.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade