Foto: Bildbyrån

Måndag 23 Apr 2012 16:30

Timrå värvar trio

Tre första nyförvärven klara

Timrå har gjort klart med tre nya spelare inför kommande säsong. Det handlar om Robin Persson från LHC, Robin Sterner från FBK och doldisen Nils Bäckström från finska Ilves.
- Det är en back vi tror mycket på, säger Kent Norberg om värvningen av den förre collegesvensken.

Timrå har fått klart med sina tre första nyförvärv inför kommande säsong. Idag presenterade man backarna Robin Persson och Nils Bäckström samt anfallaren Robin Sterner.

26-årige Persson har spelat i Linköping sedan han kom till klubben under slutet av säsongen 08/09.

- Robin Persson en allroundback som har elitserierutin och som kommer att tillföra stabilitet i försvarsspelet, säger sportchefen Kent Norberg om backen, vars bror Dennis spelade för Timrå säsongen 08/09.

21-årige Sterner har spelat för Färjestad i Elitserien de tre senaste säsongerna och svarat för tolv mål och åtta assist på 137 matcher.

- En spelare som vi ville ha hit redan förra säsongen men vi är glada att allt gått i lås nu istället. Det är en spelare med stor utvecklingspotential som jag tror mycket på, säger Norberg.

25-årige Bäckström, doldisen i sammanhanget, har spelat i finska ligan för Ilves de två senaste säsongerna och noterade två mål och sju assist på 57 matcher för jumbolaget den gångna säsongen.
Han har tidigare spelat collegehockey i USA för Alaska-Anchorage under fyra säsonger.

- Det är en back vi tror mycket på, med mycket bra karaktär både på och vid sidan av isen och det skall bli intressant att se honom i Elitserien kommande säsong, säger Norberg.

Persson och Sterner har skrivit på för två år medan Bäckström sajnat för ett.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade