Foto: Bildbyrån
Michael Holmqvist.

Tisdag 24 Apr 2012 13:59

"Var bara Djurgården jag ville spela i"

Michael Holmqvist återvänder

Andreas Holmqvist har lämnat Djurgården för spel i Tyskland. Trots det blir det en Holmqvist i klubben även i allsvenskan kommande säsong. I dag blev det klart att storebror Michael återvänder till Stockholm.
- Det var bara Djurgården jag ville spela i, säger nyförvärvet i ett pressmeddelande.

Djurgårdens allsvenska lag börjar i allt större utsträckning ta form. I går gav Jimmie Ölvestad klartecken för en fortsättning i klubben samtidigt som backen Kim Lennhammer kritade på en förlängning.

I dag kan nytillträdde sportchefen Charles Berglund dessutom anteckna ett nytt nyförvärv. Det är forwarden Michael Holmqvist som återvänder till klubben efter två säsonger i Linköping.
- Jag är väldigt stolt och glad över att få komma till Djurgården igen. Jag är också glad att jag nu får ge mig själv en ärlig chans att bygga upp mig efter den sommaren jag hade förra året, säger 32-åringen och syftar på de ryggproblem som han har hämmats av.
- I princip var det operation och direkt in på isen. Jag fick ingen sommarträning så jag hade ingen grund att stå på. Jag orkade helt enkelt inte med bytena. Min förhoppning är att komma tillbaka till den formen jag var på väg att komma i innan jag fick bakslaget med ryggen. Nu ska jag bygga upp mig själv igen i sommar.

"En ödmjuk inställning"
På 48 matcher med LHC blev det bara två assist för den forne NHL-centern, som spelade 156 matcher för Anaheim Ducks och Chicago Blackhawks mellan 2003 och 2007.

Charles Berglund är glad över värvningen.
- Micke är ännu en djurgårdare som vill hjälpa till. Utifrån hans förutsättningar gjorde han en bra säsong i fjol. Jag pratade med "Säcken" (Hans Särkijärvi, f.d. tränare i Linköping) som var nöjd med Mickes jobb, säger sportchefen.
- Han har en ödmjuk inställning till det här och tar den roll han får, om det så är att döda utvisningar i parti och minut eller om det handlar om något annat så gör han det med stort djurgårdshjärta. Micke är en bra grundsten att ha med i Djurgården under Allsvenskan och den resan vi ska göra tillbaka.

Michael Holmqvist har spelat 322 elitseriematcher för Djurgården, Färjestad, Frölunda och Linköping.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade