Foto: Jessica Ström
Pelle Prestberg.

Torsdag 26 Apr 2012 14:27

Prestberg tror på fortsättning

Optimistisk efter operation

Hoppet om ännu en säsong i allsvenskan med Leksand lever för Pelle Prestberg. Efter att ha opererat den höft han har plågats av under en längre tid är veteranforwarden optimistisk kring framtiden.
- Det var en titthålsoperation där man tog bort pålagringar på båda sidor av höften. Jag ska på återbesök på fredag, då en röntgen ska ge besked om hur operation gått, säger han till Dalarnas Tidningar.

Operationen utfördes för två veckor sedan av den välkända idrottsläkaren Leif Swärdh i Göteborg. Det dröjde inte länge innan han kände en klar förbättring.
- Jag är jättelycklig att Leif kunde hjälpa mig med den här operationen. Jag har ingen värk som jag hade tidigare och när jag kom hem efter operationen och la mig i soffan, kunde jag vinkla på foten utan att få ont, säger Prestberg.

Nu väntar en rehabilitering på mellan tre till sex månader innan det kan bli aktuellt med spel. Prestberg är hoppfull om att han ska kunna fullfölja det sista året på sitt kontrakt med Leksand.
- Det hoppas jag verkligen, det finns inget annat än att jag ska vara med och spela nästa säsong. Jag tycker fortfarande att det är så pass kul med hockey att jag kan tänka mig att spela i flera år till.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade