Foto: Getty Images
Joel Ward och Mike Knuble.

Torsdag 26 Apr 2012 21:06

Låter sig inte störas av rasistattacken

"Det bekymrar mig inte alls"

Joel Wards övertidsmål mot Boston Bruins säkrade Washington Capitals avancemang till den andra slutspelsrundan. Dessvärre fick målet även ett mindre trevligt efterspel. På Twitter skapade det en våg av rasistiska utspel mot målskytten.

Dagen efter att ha skjutit Capitals vidare i slutspelet fick Joel Wards därför svara på frågor om rasism istället för att prata om lagets avancemang. Till USA Today säger han att han inte tänker låta sig påverkas av det negativa efterspelet.
- Det bekymrar mig inte alls. Vi vann och vi går vidare. Människor kommer att säga vad de än vill säga, säger Ward.

Joel Ward blev upplyst om de rasistiska tweetsen av lagkamraten Jeff Halpern på flyget tillbaka till Washington.
- Halpern blev upprörd över att folk inte pratade om målet, utan fokuserade på de rasistiska kommentarerna. Jag tror att han ville visa att han backade upp mig och var frustrerad över att folk drog upp de negativa sakerna istället för att vi hade gått vidare, säger Ward.

Både NHL och Boston Bruins gick ut med pressmeddelanden där de fördömde de rasistiska åsikter som yppades på Twitter i samband med målet. Joel Ward säger att han aldrig har blivit utsatt för några rasistiska angrepp under sin tid i NHL.
- När jag växte upp var jag med om att en del ungar sa saker när vi spelade några turneringar. Men i den åldern visste jag inte ens vad orden betydde. På den här nivån har jag aldrig hört något. Jag vet andra som har det, men jag har aldrig blivit utsatt för det.

NHL hade en annat rasistproblem under en försäsongsmatch i London, Ontario. Efter att Philadelphia Flyers afroamerikanske forward Wayne Simmonds gjort ett straffmål i en träningsmatch mot Detroit Red Wings kastade en man in en banan på isen. 26-årige Christopher Moorhouse åtalades och fälldes för tilltaget. Han fick böta 200 dollar.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade