Foto: Getty Images
HÅNAS. Henrik och Daniel Sedin får kritik - från finskt håll.

Torsdag 26 Apr 2012 21:46

Det finska hånet mot Sedinarna

"Ett par kärringaktiga neppare"

"Borde det inte i Vancouver för fan ändå nu börja bli uppenbart att man inte vinner Stanley Cup med ett par kärringaktiga neppare som ledargestalter?" Så inleder den finske hockeyskribenten Martin Palm en krönika där han går till skarpt angrepp mot tvillingarna Daniel och Henrik Sedin.

Det är under rubriken "Two girls - no cup" som finska Yles hockeyskribent Martin Palm går till frontalangrepp på tvillingarna Sedin. Han har följt Vancouver Canucks på plats under många år och skriver sig ha tröttnat på Sedinarnas enkelformiga spel och bristande vinnarattityd.
"Elva säsonger har jag suttit på läktaren i Canucks ishall och följt med de här kärringaktiga nepparna gå från prisade löften till fullständigt oförtjänta av en plats i andra kedjan, vidare till en orkestrerad, garanterad plats i första kedjan och var sin poängbörsseger", skriver Palm.

Martin Palm menar att Sedinarnas brist på fysik och kraft har kostat Vancouver Canucks mer än det har genererat. Det har blivit extra tydligt i slutspelstider, menar han.
"Så vad har sedinarna riktigt åstadkommit då matcherna verkligen gällt sedan deras play off-debut för elva år sedan? Nå, inget av riktigt stort värde, det står helt klart. Eller kanske man hellre borde formulera frågan så här: vad har de inte åstadkommit?
De här kärringaktiga nepparna har under flera års tid varit utomordentliga i NHL:s grundserie. Men play off-hockey i NHL skall och kan inte förväxlas med grundseriehockey."


"Pacifistisk spelstil"
Han går vidare genom att kalla Vancouvers finalförlust mot Boston Bruins i fjol för "genant" och främst då till en följd av att Daniel och Henrik Sedins "pacifistiska spelstil".
"Bruins bästa backar hade en hel del krafter kvar i sitt bagage eftersom ett par kärringaktiga neppare inte kört på dem snart sagt alls, medan de kommande mästarnas forwards från första kedjan neråt fortsatte med att slå in rungande tacklingar och trötta ut Canucks backar.
En viss incident i den sjätte finalen berättade en hel del.
Bostons lilla retsticka till vessla, Brad Marchand, stod framför Vancouver-målet, tog tag högt upp i Daniel Sedins skjorta med sin västra hand och slog med samma hand Daniel i hakan sex gånger i rad. DS-nepparen gjorde inget annat än tittade åt sidan på domaren och det såg ut som om han med en tår i ögat bett om hjälp"
, skriver Martin Palm.

Hans kontenta är att Vancouver borde trejda bort tvillingarna Sedin. Dels för att han menar att de inte håller måttet i slutspelstider, dels för att de saknar karisma.¨
"Vad annat kan jag säga än att de för den stora allmänheten är fruktansvärt tråkiga till sin natur. Ordet karisma borde inte ens nämnas i det här sammanhanget. Det är en skymf mot själva ordet", skriver Palm.

Krönikan kan läsas i sin helhet här.

Fotnot: "Neppare" ska vara en spelare som är lat och hellre leker och gör spektakulära saker med pucken än jobbar hårt.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade