Foto: Bildbyrån
Daniel Bellissimo

Fredag 27 Apr 2012 17:15

Timrås målvaktspar klart

VM-målvakt förstärker

Det blir Karlskogas succémålvakt Daniel Bellissimo som delar målvaktsjobbet med Joakim Lundström i Timrå den kommande säsongen. Idag blev den italienske landslagsmålvakten klar.
- Bellissimo är en målvakt som jag följt under allsvenskan och som jag hoppas kan få en bra utveckling i Elitserien kommande säsong, säger sportchefen Kent Norberg.

Daniel Bellissimo blir den som tillsammans med Joakim Lundström får uppdraget att vakta Timrås mål den kommande säsongen.

Den kanadensiske italienaren skrev på för en säsong med Medelpadsklubben på fredagen.

- Bellissimo är en målvakt som jag följt under allsvenskan och som jag hoppas kan få en bra utveckling i Elitserien kommande säsong, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

27-åringen spelade collegehockey i Michigan innan han flyttade till Europa och Italien 2007 där han gjorde fyra säsonger för Asiago innan Bik Karlskoga snappade upp honom inför förra säsongen.

I Karlskoga gjorde han succé och var en av anledningarna till lagets framgångar.

Med sina 92,31 i räddningsprocent och 2,23 insläppta mål per match tillhörde han ligans bättre målvakter i båda kategorierna. Han höll dessutom sju nollor under säsongen och var med det delat bäst i ligan.

Nästa vecka tar Bellissimo plats i Globen och spelar VM för Italien. Det blir hans fjärde VM-turnering, den andra på högsta nivå.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade