Foto: Bildbyrån
EN FRÖJD FÖR ÖGAT. Henrik Zetterberg levererar i Tre Kronor just nu.

Måndag 7 Maj 2012 23:00

Topp 5: Sverige-Danmark

"Zäta" dominerade ännu en gång

Hockeysverige.se går vidare med sin betygsättning av det svenska VM-laget. I måndagens 6-4-vinst över Danmark var det återigen Henrik Zetterberg som skämde bort publiken med sitt fina spel.


Henrik Zetterberg, c
Förstakedjan fortsätter att gå från klarhet till klarhet i det offensiva spelet och där kretsar det mesta kring Henrik Zetterberg. Klapp-klapp-spelet innan Loui Erikssons 3-0-mål fick publiken i Globen hoppa på stolarna.


Loui Eriksson, fw
Lurige Loui fortsätter att vara svåråtkomlig för motståndarbackarna. Han dyker alltid upp på rätt ställe vid rätt tidpunkt och tack vare sina spelskickliga kedjekamrater får han ofta öppen kasse. Sex poäng på tre VM-matcher tyder på klass.


Viktor Stålberg, fw
Efter två småtröga VM-matcher fick Lerums snabbskrinnare fart på grejerna. Samarbetet med Chicagopolaren Marcus Krüger fungerade perfekt och Stålberg var inte sen att utnyttja de fina passningarna som Krüger matade honom med.


Marcus Krüger, c
Det bor en liten "Foppa" i Krüger. I sina ljusaste stunder är 22-åringen en playmaker av guds nåde. Det fick Viktor Stålberg erfara mot Danmark. Passningen till 1-0-målet visste var den satt.


Johan Franzén, fw
Franzén lever upp till smeknamnet "Mule" genom att jobba häcken av sig i varje byte. Han banar väg för Henrik Zetterberg och Loui Eriksson med sitt idoga slit.

Följ hockey-VM på TV4 Play!

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade