Foto: Bildbyrån
FICK NÄTA. Erik Karlsson var glad över att äntligen få sätta pricken över i:et.

Onsdag 9 Maj 2012 23:55

"Den viktiga matchen är på fredag"

Erik Karlsson ser redan framåt

En skottvillig Erik Karlsson spräckte sin målnolla i turneringen. Målet mot Tyskland blev matchvinnande för ett stundtals ganska blekt Tre Kronor.
- Vi var kanske lite sega i benen där, men den viktiga matchen är på fredag, säger Ottawabacken som redan ser fram emot mötet med Ryssland.

STOCKHOLM Erik Karlsson har vid flera tillfällen visat prov på de offensiva kvalitéer som gjorde honom till NHL:s vassaste back den gångna säsongen. Men det var först i tisdagskvällens möte med Tyskland som 21-åringen sköt sitt första mål.

Under ett powerplay i den andra perioden avfyrade han ett direktskott på en passning från Henrik Zetterberg. Pucken letade sig in bakom Dennis Endras i den tyska kassen och målet betydde 3-1.
- Det är alltid skönt att få stänka dit en, säger Karlsson som tillsammans med Nashvilles Shea Weber var målbäst bland NHL:s backar med sina 19 fullträffar.
- "Frasse" (Johan Franzén) står bra framför mål så målvakten ser ingenting. Det är inget märkvärdigt skott, men det är roligt att vi kanske producera i PP också.

Över lag var det få svenska spelare i den mixade zonen som var nöjda med spelet. Erik Karlsson tyckte också att Tre Kronor hade kunnat prestera bättre.
- Det är kanske inte vår bästa match, men vi vinner med 5-2 och får vara nöjda med det.
- Det är bara att ta den här vinsten, stoppa ned den i fickan och koncentrera oss på fredag.

Då väntar Ryssland i en match som kommer att kräva en betydligt starkare insats än vad onsdagskvällen bjöd på.

F?lj hockey-VM p? TV4 Play!

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade