Foto: Bildbyrån
KLAR FÖR FRÖLUNDA. Julius Hudacek spelar elitseriehockey nästa säsong.

Fredag 11 Maj 2012 09:19

Frölunda gör klart med VM-målvakt

Hudacek klar för elitseriespel

Det blir spel i elitserien för Södertäljes tidigare målvakt Julius Hudacek. I dag meddelade Frölunda att de har tecknat ett ettårskontrakt med den slovakiske VM-målvakten.
- Vi har en väldigt osäker målvaktssituation som vi nu löst med Hudacek, säger Frölundas tränaren Kent Johansson.

Frölunda har redan sedan tidigare tre målvakter under kontrakt, men eftersom både Frederik Andersen och Magnus Hellberg är draftade av NHL-klubbar och riskerar att försvinna till sommaren väljer klubbledningen alltså att agera.
- Det regelverk som finns ger NHL möjlighet att använda sina draftade spelare ända fram till den 15 juni. Så länge kan vi inte vänta på besked och har därför signat Julius Hudacek, förklarar Kent Johansson.

23-åringen, som just nu är anmäld tredjemålvakt i det slovakiska VM-laget, kom till Södertälje från slovakiska Kosice förra säsongen. Han spelade 43 matcher i allsvenskan och hade en räddningsprocent på 92,6.
- Hudacek är en väldigt stor talang med bra egenskaper och inställning som kommer att vara en av våra målvakter i vinter, säger Kent Johansson.
- Hans stil och egenskaper passar dessutom väldigt bra in i Frölundas strategi med satsningen på unga målvakter som nye målvaktstränaren Jonas Forsberg ska fortsätta att utveckla.

"Viktigt med målvaktstränare"
Hudacek meddelade SSK efter säsongen att han hade för avsikt att ta ett kliv uppåt i serieordningen. Nu får han chansen till det genom att flytta till Göteborg.
- Frölunda är en klubb med en lång historia och fina traditioner har jag hört. Jag hoppas kunna utvecklas mycket än och då är Frölunda ett perfekt ställe att vara på, säger Hudacek i pressmeddelandet från Frölunda.
- Som målvakt jobbar jag ungefär som alla andra moderna målvakter. En detalj som är viktig för mig är Frölundas satsning på en professionell målvaktstränare. Den satsningen var ett av skälen till att jag valde Frölunda.

I Axa Sports Center i Södertälje gjorde Hudacek sig känd som lite av en spexare. Han eldade på hemmafansen när tillfälle gavs och hoppas kunna göra detsamma i Scandinavium.
- Jag började showa lite med publiken efter matcherna hemma i Kosice. I Södertälje ville jag egentligen inte göra det, men publiken hittade nån ”dans” på Youtube så jag fick göra det även där. Det kan det nog bli även i Frölunda, men jag hoppas förstås mest kunna ”showa” som målvakt, berättar han.

Frölunda har även Linus Fernström under kontrakt inför nästa säsong.

F?lj hockey-VM p? TV4 Play!

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade