Sverige kunde gjort klart fler än fyra mål mot Italien, men vann tryggt.

Lördag 12 Maj 2012 23:09

"Vi kunde gjort 10 mål i andra"

Sverige på halvfart vann väntat

Sverige besegrade Italien med 4-0 utan att behöva förta sig, helt och hållet enligt planen. Det svenska spelövertaget var massivt och målskyttet helt klart i underkant. – I en sån här match har vi allt att förlora. Vi borde gjort betydligt fler mål, men det var väl ändå hyfsat, säger förbundskapten Pär Mårts.

Som väntat blev det aldrig någon större dramatik i Globen i afton. Sverige gjorde ingen större match och spelade stundtals lite slarvigt, men hade ett massivt spelövertag och kunde gjort betydligt fler än de mål man ändå gjorde. Det var också ungefär den matchbilden alla hade väntat sig.

Marcus Krüger inledde målskyttet och Staffan Kronwall spädde på till 2-0 redan i första perioden. Erik Karlsson blev sedan målskytt igen med ett backskott, och Gabriel Landeskog fick äntligen göra mål när han tryckte in 4-0.

Segern var dock viktig av flera olika anledningar. Patric Hörnqvist fick en bra genomkörare och såg pigg ut, och framförallt fick Viktor Fasth studsa tillbaka från gårdagens plattmatch och hålla nollan för första gången i turneringen.

-Det var skönt att få en match och kliva in i och glömma gårdagen. Vi studsar tillbaka och vinner, säger Viktor Fasth.

-Det är kul att Viktor får hålla nollan och får känna att han är rätt och får skotten på sig, säger Pär Mårts. - Viktor var helt på det klara med att han ville spela idag igen. Han ställer höga krav på sig själv och är inte nöjd. Han vet att det finns mer att ta ut.

Ett annat glädjeämne var att försvarsspelet fungerade tillfredsställande mot ett lag som förvisso inte hade mycket att sätta emot. Victor Hedman och Niklas Hjalmarsson såg stabila ut, och Erik Karlsson var Tre Kronors för kvällen bästa spelare och skapade ständigt farligheter.

-Det är mitt första VM, och det är inte så lätt som man tror att spela mot de här lagen, säger Niklas Hjalmarsson till Hockeysverige.se. -De försöker ju ta energin från matchen och det gör de bra, men vi är ju ett mycket bättre lag och skulle kanske gjort fler mål.

Det märktes också tydligt att fokuset inför matchen handlade om att glömma gårdagens förlust, och att tankarna nu redan ligger på torsdagens kvartsfinal, av allt att döma mot Tjeckerna.

-Det var helt OK idag. Det blir ju lite annan hockey, men ändå roligt att vi kan åka och lattja lite med mycket puck, säger Daniel Alfredsson. -Vi hade möte i morse och la gårdagens match bakom oss, snackade om att inte ta utvisningar och vara lite smartare. Nu har vi en match kvar innan det riktiga börjar och vi blickar framåt.

F?lj hockey-VM p? TV4 Play!

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade