Lördag 12 Maj 2012 23:24

"Så länge vi hinner röra på fötterna så kommer det ordna sig"

Nykomlingen Patric Hörnqvist om framtidsutsikterna

Efter en natt på ett skumpande flygplan deltog Patric Hörnqvist i morse i sin första träning med årets landslagstrupp. Inträdesprovet blev matchen mot Italien, och betyget blev klart godkänt.

STOCKHOLM. Piggast av respektive spelare i mixade zonen var den nyligen anlände Patric Hörnqvist från Nashville Predators. I matchen som slutade 4-0 till Sverige hade han en del målchanser, och menar själv att några borde nätats.
- Ja, jag kunde ha gjort några mål kanske, men man kan ju inte göra mål på allt, säger han med ett jätteflin.

Och visst fanns det fler omställningar än bara tiden, även rinkstorleken blev ett litet samtalsämne hos den glade stockholmaren.
- Det kändes ganska bra faktiskt, det var ett bra lag att möta. Vi får se när det hettar upp sig, men då har jag några träningar i kroppen så det lär väl inte vara några problem, säger den mest omringade spelaren.

Att spela i identiska tröjor som de svenska motståndarna i NHL var bara roligt tyckte Hörnqvist, som lätt identifierar sig med de andra spelarna i laget.
- Det är klart det är lite speciellt, men vi har landslagströjan på oss och det är fruktansvärt kul. Det är något man drömt om sedan man var liten.

Trots att de flesta enbart har en kort historik tillsammans finner de en kemisk balans och lyckas finna varandra väl i passningsspelet. Om det är det gemensamma spelsinnet eller en härlig blågul känsla kan Patric inte riktigt avgöra, men framtiden ser ljus ut, menar han.
- Vi är alla skickliga hockeyspelare, det är inget snack om det. Alla vet var man ska vara, men alla gånger är timingen inte helt rätt. Så länge vi hinner röra på fötterna så kommer det ordna sig.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade