Foto: Getty Images
Andreas Thuresson.

Fredag 18 Maj 2012 18:02

Till Brynäs efter fem år i AHL

Thuresson tillbaka i elitserien

2007 tog han chansen i Nordamerika och Nashville Predators organisation. Nu är skåningen Andreas Thuresson tillbaka i svensk ishockey. På fredagen presenterade mästarna Brynäs sitt nyförvärv.
- Andreas är en kille som har visat bra karaktär, och som under fem år i USA, verkligen försökt kämpa sig in i NHL, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Andreas Thuresson fick sitt genombrott under JVM i Dalarna 2006/07 och sköt under samma säsong tio mål för Malmö i elitserien. Medan Malmö försvann till allsvenskan och har befunnit sig där sedan dess, har Thuresson testat lyckan på andra sidan Atlanten. Fem säsonger i Nordamerika har resulterat i 25 NHL-matcher för Nashville Predators samt 350 AHL-matcher för Milwaukee Admirals och Connecticut Whale.

Nu väljer emellertid 24-åringen att styra kosan hem till Sverige. Till hösten representerar han de regerande svenska mästarna Brynäs i elitserien. På fredagen meddelade klubben att den tecknat ett tvåårskontrakt med skåningen.
- Andreas är en kille som har visat bra karaktär, och som under fem år i USA, verkligen försökt kämpa sig in i NHL. Det känns jättebra att den vilja och den glöd som han har kan komma oss till del, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.

38 poäng som bäst i AHL
- Nu vill han komma hem för att få en omstart, och att han kan hjälpa oss, och vi kan hjälpa honom känns verkligen bra. Trots sin ringa ålder har han mycket erfarenhet och han har spelat en väldig massa AHL-matcher. Han är dessutom en kille med fart och storlek. Att vi får addera det till vår trupp blir mycket bra. Det blir jättespännande att se vad vi kan göra tillsammans.

Thuresson, som trejdades från Nashvilles till New York Rangers organisation inför säsongen, är glad över att vara tillbaka i svensk hockey.
- Jag känner några killar i laget sedan tidigare, och jag har bara hört gott om Brynäs, säger ex-malmöiten.
- De tar väl hand om sina spelare samtidigt som det finns en vinnarkultur i föreningen, en vilja att hela tiden vilja bli bättre. Jag tror jag har en stor chans att utveckla och förbättra mitt spel i den miljön.

Thuresson har som bäst svarat för 38 poäng i AHL. Den gångna säsongen sköt han 13 mål och hade 21 poäng på 73 matcher för Connecticut.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade