Foto: Getty Images
NHL-KLAR. Nu är Mikael Granlund klar för en flytt till Minnesota.

Onsdag 23 Maj 2012 16:39

Granlund klar för NHL-spel

Skrev treårskontrakt med Minnesota

En av de största finska talangerna genom hockeyhistorien tar steget över till NHL. I dag skrev Mikael Granlund på för Minnesota Wild, rapporterar Star-Tribune.

Mikael Granlund väntade en säsong extra med att skriva på det väntande NHL-kontraktet. Detta eftersom han ville göra klart sin militärtjänstgöring hemma i Finland innan han kunde lägga full koncentration på en NHL-karriär.

Nu har han fullföljt sina plikter och är redo att lämna hemlandet. Enligt Star-Tribunes hockeyskribent Michael Russo har den 20-årige centern nu tecknat ett treårskontrakt med Minnesota Wild. Kontraktet är värt 2,7 miljoner dollar, men ska även innehålla några tunga bonusar som gör att den finske landslagsmannen kan tjäna ännu mer pengar.

Draftades som nionde spelare
Minnesota Wild draftade Granlund som nionde spelare 2010. Sedan dess har supertalangen hunnit med att vinna både den finska mästerskapstiteln med IFK Helsingfors som VM-guld med Finland.

Under sina tre säsonger med HIFK har Granlund snittat en poäng per match i FM-ligan - 127 poäng (41+86) på 127 matcher. I fjolårets VM-turnering gjorde han dessutom nio poäng på nio matcher när det blev finskt guld. I den just avslutade VM-turneringen på hemmais gjorde han fem poäng (1+4) på tio matcher när Finland slutade fyra efter att ha förlorat bronsmatchen mot Tjeckien.

Mikael Granlund rankades nyligen som den näst bästa talangen utanför NHL av The Hockey News. Toppade den rankingen gjorde den ryske centern Jevgenij Kuznetsov. Han har emellertid bestämt sig för att stanna i KHL i minst en säsong till och kommer inte att flytta till Nordamerika i höst.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade