Foto: Bildbyrån
Cristopher Nihlstorp

Lördag 26 Maj 2012 11:04

Nihlstorp funderar på NHL-kontrakt

Flera klubbar intresserade

För fjärde året i rad kan Färjestad ha en målvakt som lämnar för ett NHL-äventyr. Nu är det Cristopher Nihlstorp som sitter och funderar på att nappa på anbud från Nordamerika.
- Det är ett svårt beslut. Det är inte givet att bara åka över. Ska jag göra det måste det kännas bra, säger han till Värmlands Folkblad.

Det tycks inte kunna gå ett år utan att Färjestad har en målvakt som inte hamnar i NHL - eller åtminstone blir NHL-aktuell på allvar. Senast i raden är Cristopher Nihlstorp som just nu sitter och funderar på sin framtid.

Värmlands Folkblad avslöjar på lördagen att skåningen har fått "fler än ett" NHL-anbud att se över.

- Det är ett svårt beslut. Det är inte givet att bara åka över. Ska jag göra det måste det kännas bra. Jag ska komma fram till ett beslut jag verkligen kan stå för, säger Nihlstorp till tidningen utan att gå in på varken vilka klubbar eller vilken typ av kontrakt det handlar om.

Inte rädd för AHL-spel

28-åringen förklarar vidare att han pratat med andra målvakter som varit i liknande läge tidigare och valt att åka över, för att bilda sig en uppfattning om läget.

Han är inte heller rädd för att hamna i AHL.

- Om det är spel i AHL som krävs för att man ska nå NHL är det helt okej för mig, det är inget jag är rädd för. Det som krävs är jag beredd att göra.

Nihlstorp har haft en imponerande utveckling under sina två säsonger i Färjestad. Han värvades från Rögle som allt annat än en elitseriestjärna och under debutsäsongen stod han för ett starkt inhopp i slutspelet som ledde till guld och den gångna säsongen fortsatte han den inslagna vägen och spelade till sig en VM-plats, trots att han inte hade gjort en enda A-landskamp innan hans säsong med Färjestad tog slut.

Hyllar Granqvist

Skulle Nihlstorp skriva NHL-kontrakt blir det fjärde året i rad Färjestad tappar en målvakt till NHL.
2009 försvann Jonas Gustavsson, året efter Henrik Karlsson och ifjol var det Alexander Salak.

Gemensam nämnare för alla är målvaktstränaren Erik Granqvist, som förstås hyllas av Cristopher Nihlstorp.

- När jag pratat med klubbarna där borta märks det att de är väldigt imponerade av ”Grana” och har väldigt höga tankar om honom. Han är oerhört viktig för Färjestad, frågan är om han inte är en av klubbens bästa värvningar genom tiderna, säger skåningen.

Nihlstorp höll nollan fem gånger i ligaspelet under säsongen, hade 92,8 i räddningsprocent och släppte in 1,90 mål per match.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade