Foto: Bildbyrån
Johan Fransson.

Lördag 26 Maj 2012 18:39

KHL-lag hoppas på Johan Fransson

Satsade förstavalet för rättigheterna

Sibir Novosibisk satsar allt på ett kort för att skriva kontrakt med Luleås Johan Fransson. Man bytte bort förstavalet i draften för rättigheterna till backen.
- Vi har letat efter en stark back och valde Fransson, säger sportchefen Kirill Fastovskij.

Ifjol inledde Johan Fransson försäsongen i Sankt Petersburg innan allt till slut löste sig och han hamnade i Luleå istället, där han sköt ett mål och 19 assist under säsongen som gick.

Nu hoppas åtminstone en av KHL-klubbarna att han är redo för en ny vända till Ryssland. Sibir Novosibirsk bytte nämligen bort hela KHL-draftens förstaval för att få rättigheterna till Johan Fransson från SKA Sankt Petersburg på lördagen.

- Vi har letat efter en stark back och valde Johan Fransson och bytte till oss rättigheterna från SKA. Jag hoppas att våra förhandlingar med Fransson kan slutföras framgångsrikt och att han kommer till oss, säger sportchefen Kirill Fastovskij till KHL:s officiella hemsida.

Inför förra säsongen värvade Sibir David Petrasek, men av olika anledningar blev det aldrig någon succé för HV-backen i Ryssland. Istället hade man sin poängbästa back i Vjatjeslav Belov, som sköt 17 poäng men som redan sajnat kontrakt med Traktor Tjeljabinsk för nästa säsong.

Johan Fransson spelade för Sankt Petersburg i KHL säsongen 10/11 och gjorde sex mål och tio assist på 38 ligamatcher.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade