Foto: Michael Campanella
Patrick Cehlin.

Fredag 1 Jun 2012 07:57

Cehlin klar för Nashville

Tecknade ett treårskontrakt

Det blev ett NHL-kontrakt för Patrick Cehlin till slut. Alldeles innan deadlinen i går ska djurgårdsforwarden ha undertecknat ett treårskontrakt med Nashville Predators, rapporterar franskkanadensiska RDS.

Patrick Cehlin draftades av Predators i femte rundan 2010 och klubben hade till och med midnatt på sig att skriva kontrakt med djurgårdaren för att inte förlora rättigheterna till honom. Enligt franskkanadensiska RDS, som är en systerkanal till TSN, lyckades man med det.

NHL-kontraktet löper över de tre kommande säsongerna och uppges vara värt 525 000 dollar per säsong vid spel i NHL. Cehlin kommer emellertid att tjäna betydligt mindre om han hamnar i farmarlaget Milwaukee Admirals i AHL.

Cehlin, som fyller 21 i sommar, gjorde i vintras sin tredje raka elitseriesäsong. Han slog personbästa i mål med tio och fick totalt ihop 14 poäng under grundserien. I kvalserien lämnade han isen poänglös i samtliga åtta matcher han spelade.

Trots sin ringa ålder har Cehlin hunnit göra 152 elitseriematcher för Djurgården. Totalt står han noterad för 19 mål och 41 poäng.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade