Braehead Clan logga
Foto: Al Goold, George Monaghan

Söndag 3 Jun 2012 18:24

Bannister slutar – blir OHL-coach

Danton-affären bidragande orsak

Drew Bannister slutar som spelande coach i skotska Braehead Clan och blir istället coach för Owen Sound Attack i OHL. En av orsakerna är irritation över att Mike Danton ska spela i Storbritannien.

Kanadensiske Drew Bannister skrev för bara en vecka sedan på för en ny säsong som player-coach för Braehead Clan. Nu rivs avtalet upp och familjen flyttar hem till Kanada igen, där Drew blir OHL-tränare och frun ska föda barn.

I ett uttalande pekar Bannister på möjligheten att få coacha i en liga som ofta ses som ett steg på vägen mot NHL. Owen Sound ligger också relativt nära familjens hemstad.

Han gör också ett par kritiska uttalanden om brittiska hockeyligan. Framförallt är han missnöjd med att konkurrenten Coventry sajnat Mike Danton, som suttit i fängelse för att ha beställt ett mord.

– Jag är väldigt kritisk till att man släpper in somliga spelare och varför ingen ifrågasätter en kille som suttit fem år i fängelse för att ha planerat ett mord. Att han spelar här skickar fel budskap, framförallt till de yngre, som behöver positiva förebilder. Jag vet att folk pratar om att få en andra chans, men personligen vill jag inte ha något med det där att göra, säger Bannister.


Mike Danton rör upp känslor i Skottland. Foto: Getty Images

Bannister är också kritisk till det nya spelschemat med konferenser, som offentliggjordes först efter att han skrivit på för Braehead.

– Jag fick inte höra något om konferensupplägget på förhand och ingen frågade mig hur jag tänkte kring det. Jag gillar inte att Braehead inte får spela mot Nottingham eller Belfast lika ofta och jag tycker inte fansen ska vara det heller. Det är väldigt bra klubbar som jag tror att vi kan tävla med, men nu får vi inte mötas lika ofta som förr.

Mike Danton svarar på kritiken på Facebook. Han hävdar att Bannister kontaktat och velat värva honom själv och att kritiken beror på att han är sur och besviken.

– Du känner inte mig, Drew. Jag blev misshandlad och våldtagen som barn men tog mig ändå till NHL. Visst, jag begick ett misstag, men jag tog ansvar för det och satt av mitt straff. Sen kom jag tillbaka och blev hedersstudent och vann skolmästerskapet. Nu fortsätter jag plugga samtidigt som jag spelar i Europa. Jag ska bli pappa i augusti. Vad sägs om den förebilden? skriver Danton.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade