Foto: Bildbyrån
NY VÄNSTRBAK, Martin Strbak vänder tillbaka till Rögle.

Måndag 11 Jun 2012 16:45

Strbak återvänder till Rögle

Klar för ett år

Martin Strbak är tillbaka i Rögle efter tre år. Idag blev han klar för för elitserienykomlingen.
- Vi vet sedan tidigare att Martins ledaregenskaper är unika, av absolut högsta klass, säger sportchefen Pelle Svensson.

Martin Strbak spelar med Rögle under comebacksäsongen i Elitserien.

Backen spelade för Rögle under andra halvan av säsongen 08/09 och sköt ett mål och fem assist på 24 matcher i Elitserien den gången och var poänglös i Kvalserien.

Nu efter tre år i KHL återvänder han till klubben.

- Vi vill ha någon att hålla i handen när det är några minuter kvar och sopa rent. Martin är inte här för att vinna poängligan utan för att vara stor, stabil och defensivt skicklig i ett viktigt skede av matcherna, säger sportchefen Pelle Svensson till klubbens hemsida.

- Vi vet sedan tidigare att Martins ledaregenskaper är unika, av absolut högsta klass. Det är det som har hållit honom kvar i KHL så pass länge.

Den 37-årige slovaken spelade för slovakiska KHL-laget Lev (som till kommande säsong flyttar till Tjeckien) den gångna säsongen där han sköt ett mål och fyra assist på 35 matcher under säsongen och tillhörde lagets bättre i plus/minus-kategorin.

- De var nykomlingar i KHL och Martin har därmed viktiga erfarenheter med sig när han nu återvänder till oss i Rögle, menar Pelle Svensson.

Strbak har spelat totalt nio säsonger i den tidigare ryska ligan och det som numera är KHL.
Säsongen efter senaste Röglevisiten gjorde han stor succé i Moskva-laget MVD när han sköt 34 poäng på 53 matcher i ligaspelet och ytterligare tolv på 22 matcher i slutspelet på lagets väg mot en överraskande finalplats.

Med siffrorna var han trea i backarnas poängliga i ligan och tvåa i slutspelet.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade