Foto: Bildbyrån
Filip Forsberg

Fredag 15 Jun 2012 17:00

"Siktar på att stanna i Sverige"

Forsberg minst ett år från NHL-spel

Om en vecka kommer Filip Forsberg att väljas tidigt i NHL-draften. Flytten till Nordamerika lär dock dröja. Supertalangen satsar nämligen på minst en säsong till i Sverige.
- Det är ett stort steg och man måste vara mogen för det både socialt och hockeymässigt, säger 17-åringen till nhl.com.

Leksands forward Filip Forsberg är den hetaste svensken inför den första rundan av NHL-draften i Pittsburgh på midsommarafton. Den unge masen förväntas bli vald bland de tio första spelarna och kommer säkerligen att erbjudas ett kontrakt kort efter draften.

Men flytten till Nordamerika lär bli senarelagd. I en intervju med nhl.com säger Forsberg att hans mål är att spela för Leksand i åtminstone en säsong till.
- Jag har ett år kvar på kontraktet i Sverige med Leksand, och det är vad jag siktar på just nu. Jag måste vara redo för att flytta ifrån min hemstad och mitt land. Det är ett stort steg och man måste vara mogen för det både socialt och hockeymässigt, säger juniorlandslagsmannen.

"Överraskad om han är redo"
Många har pekat på att både Gabriel Landeskog och Adam Larsson gick direkt till NHL efter draften förra året. Filip Forsbergs agent Claes Elefalk menar dock att det var under andra omständigheter.
- Jag skulle bli överraskad om han är redo för NHL redan nu. Om två år är han antagligen det. Han är två år yngre än både Adam Larsson och Larsson kom in i ligan den här säsongen. Han är även två år yngre än Landeskog, säger Elefalk till nhl.com.
- Han skulle kanske kunna spela i NHL, men bara 5-10 minuter per match, så det är mycket bättre för honom att stanna i Sverige och spela 20 minuter per match i ett eller två år till.

Filip Forsberg, som fyller 18 år i mitten av augusti, har sin första hela A-lagssäsong bakom sig. Han spelade 43 allsvenska matcher för Leksand och gjorde 17 poäng (8+9) plus ytterligare tre poäng (2+1) på tio matcher i kvalserien.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade