Foto: All Over Press
Oscar Dansk.

Söndag 17 Jun 2012 11:11

Målvaktslöftet lämnar Brynäs

Kommer spela i Nordamerika

Oscar Dansk lämnar Brynäs innan han hunnit göra "riktig" elitseriedebut. Han kommer åka över och spela juniorhockey i Kanada.
- Jag ville inte säga något innan Brynäs hade gått ut med det, säger till gd.se angående att han bara några dagar tidigare hintat om motsatsen.

Oscar Dansk blir inte kvar i Brynäs, trots att han så sent som sa han att hans huvudmål var att få klart med Brynäs. Men redan då visste han att han inte skulle stanna kvar.

- Jag ville inte säga något innan Brynäs hade gått ut med det, säger han till gd.se.

- Det blev lite fel, men jag är fortfarande lite oerfaren med.

Målvaktstalangen, som går upp i draften nästa vecka och som var med och spelade Småkronorna till final i U18-VM i april, satt elva elitseriematcher och fem slutspelsmatcher på bänken under den gångna säsongen, men fick aldrig göra A-lagsdebut.

Nu väljer han juniorligan i Kanada framför elitseriespel.

- Jag gillar att spela därborta. Jag var där i tre år och gillade framförallt själva hockeyn, den stilen som är där. Jag tror att den passar mig bättre. Sedan trivs jag att leva och bo där, kulturen passar mig på något sätt. För mig blir det ingen omställning att åka dit.

Dansk spelade under tre säsonger för privatskolan Shattuck St. Mary's i Faribault, Minnesota. Skolan är känd för sitt starka hockeyprogram och har haft spelare som Jack Johnson, Zack Parise, Sidney Crosby och Jonathan Teows hos sig.

Var i den kanadensiska juniorhockeyn Dansk kommer att spela är fortfarande oklart. Det bestäms först när CHL har sin årliga draft för importspelare veckan efter NHL-draften.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade