Foto: Getty Images
Nicklas Jensen.

Onsdag 20 Jun 2012 21:15

Dansk supertalang på väg till Sverige

Jensen vill till elitserien

En av Danmarks största hockeytalanger någonsin kan spela i elitserien i höst. Det är Vancouver Canucks förstaval i förra sommarens draft, Nicklas Jensen, som vill till Sverige hellre än att spela i OHL kommande säsong.
- Om han inte tar en plats i Vancouver kommer han att spela i Sverige, säger agenten Anton Thun.

Det är Vancouver Province som skriver att 19-åringen från Herning har beslutat sig för att skippa spel i OHL med Oshawa Generals kommande säsong. Nicklas Jensen spelade OHL-hocjkey när han draftades av Vancouver och eftersom han fortfarande är junior innebär det att han inte kan skickas till AHL av Canucks.

För att få bra professionell hockey i benen vill Jensen därför flytta till Sverige och spela elitseriehockey i en säsong om han inte kan ta en plats i Vancouver Canucks efter träningslägret i höst.
- Det vore bäst för hans utveckling. I Sverige skulle han möta bättre spelare, säger agenten Anton Thun till Vancouver Province.

Upp till fyra elitserielag har visat intresse
Enligt Thun har "tre eller fyra elitserielag" visat intresse för ynglingen, som draftades som 30:e spelare av Canucks i fjol. I augusti kommer dansken att träna med den svenska klubb han bestämmer sig för att skriva kontrakt med för att sedan åka till Vancouver och delta på klubbens träningsläger i september - förutsatt att en lockout inte sätter halt för NHL-säsongen. Om Jensen sedan klarar av att ta en plats i Canucks kan han bryta kontraktet med sin svenska klubb.

Nicklas Jensen har svarat för 116 poäng (54+62) på 118 OHL-matcher de senaste två säsongerna. I våras avslutade han säsongen med Chicago Wolves i AHL och gjorde fyra mål på sex matcher i grundserien samt två mål på två slutspelsmatcher. I JVM i Calgary och Edmonton i vintras gjorde han sex poäng (2+4) på sex matcher.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade