Foto: Getty Images
BYTER KLUBB. Marc Methot fortsätter karriären i Ottawa Senators.

Söndag 1 Jul 2012 21:33

Ottawa tuffar till försvaret

Värvar Methot från Columbus

Ottawa Senators förlorade Filip Kuba och Matt Carkner under den första free agent-dagen. För att täcka upp för förlusterna värvar klubben defensivbacken Marc Methot från Columbus Blues Jackets. I utbyte ger man upp forwarden Nick Foligno.

Ottawa har ryktats vara en av klubbarna som är intresserade av att värva Niklas Hjalmarsson från Chicago Blackhawks. Att smålänningen skulle komma att hamna i den kanadensiska huvudstaden förefaller mindre troligt efter söndagens värvning av Marc Methot.

Den storvuxne defensivbacken, som är född och uppvuxen i Ottawa, kommer till Senators från Columbus Blue Jackets i utbyte för forwarden Nick Foligno. Methot, som har två raka VM-turneringar bakom sig för Kanada, spelade bara 46 matcher den gångna säsongen på grund av skadeproblem och bidrog med ett mål och sju poäng.

Totalt har det blivit 275 matcher för Blue Jackets som draftade kanadensaren i sjätte rundan 2003.

Nick Foligno, vald i förstarundan av draften 2005, har gjort 351 matcher för Ottawa sedan NHL-debuten 2007. Sonen till NHL-legendaren Mike Foligno slog personbästa med 47 poäng (15+32) den gångna säsongen.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade