Foto: Getty Images
Erik Johnson.

Onsdag 4 Jul 2012 14:15

"Är tacksam över chansen jag får"

Johnson glad över sitt nya fyraårskontrakt

Colorados lagbygge inför nästa säsong framstår som mer och mer intressant för varje dag som går. Utöver att man knutit till sig en eftertraktad free agent som P.A. Parenteau har man också skrivit nya kontrakt med flera av lagets yngre nyckelspelare. Näst på tur efter Matt Duchene och Steve Downie var Erik Johnson som igår undertecknade ett nytt fyraårsavtal med klubben värt 15 miljoner dollar.

Att den forna draftettan från 2006 är nöjd över att få vara en del av kärnan i Denver för flera säsonger framöver står också helt klart.
- Jag har velat stanna i Colorado hela tiden och det här nya fyraårsavtalet är väldiigt bra för både mig och min familj, säger Johnson till Denver Post.
- Jag är väldigt upprymd, väldigt tacksam och uppskattar det oerhört mycket att jag får den här chansen av Avalanche.

Johnson blev trejdad från St. Louis till Colorado under säsongen 2010-2011 och har därmed precis avverkat sin första hela säsong i Denver. På de 73 matcher han spelade svarade han för 26 poäng (4+22) och var -7 i plus- och minusstatistiken. Colorado hoppas dock på att amerikanen ska växa med det nya förtroendet och utvecklas till den storback han en gång spåddes att bli.
- Vid endast 24 års ålder tror vi att Erik kommer fortsätta att utvecklas och vi är väldigt upprymda över att ha honom under kontrakt, säger Avalanche GM Greg Sherman.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade