Foto: Getty Images
I FRAMTIDSPLANERNA. Oscar Klefbom är fortfarande inställd på att vänta ett år med sin NHL-resa.

Onsdag 4 Jul 2012 14:20

"Blir nog spel i Färjestad trots allt"

Klefbom lutar åt att stanna i Karlstad

Oscar Klefbom imponerade så pass på Edmontons rookieläger att NHL-klubben vill ha över honom till Nordamerika redan till nästa säsong. Den unga backtalangen överväger också detta men säger nu att det ändå verkar bli spel i Karlstad och Elitserien för hans del.
- Det känns som att det blir spel i Färjestad trots allt, säger Klefbom till hockeysverige.se.

Oscar Klefbom hade en explosionsartad utveckling under andra halvan av den säsong som precis gått förbi. Efter att han spelat fantastiskt och plockat en plats i JVM:s All Star Team när Sverige fixade guldet i Calgary fortsatte han på den inslagna vägen under säsongsavslutningen med Färjestad.

Trots att han sedan slutspelsuttåget med Färjestad till stor del ägnat sig åt barmarksträning visade han dock inte prov på någon som helst "rinkrost" när det var dags för Edmonton Oilers rookiecamp förra veckan. Berömmet haglade över värmlänningen och Edmontons nya coach, Ralph Krueger, antydde att man ville ha över backtalangen till Nordamerika redan till kommande säsong.
- Vi försöker fortfarande lista ut vad som är bäst för honom, sade Krueger enligt Edmontons officiella Twitterkonto.

"Gick riktigt bra på campen"
I dagens Värmlands Folkblad kom dessutom rapporter om att Edmonton garanterat Klefbom speltid i NHL om han skulle besluta sig för att ta klivet över Atlanten. 18-åringen medgav också att det låter lockande med spel i världens bästa liga.
- Det är klart att man blir sugen, det har ju alltid varit en dröm att spela där borta. Edmonton är ett fantastiskt lag med mycket tradition. Jag vill verkligen bli en del av det, säger Klefbom till VF.

Hockeysverige.se har dock varit i kontakt med backtalangen under eftermiddagen och det mesta tyder trots allt på att det blir ett år till i Karlstad och Elitserien. I en intervju Klefbom gjorde med hockeysverige.se för några veckor sedan sade Klefbom att han tror att hans utveckling gynnas av en säsong till i Sverige och det verkar som att det trots allt väger tyngre än lockropen från Nordamerika.
- Det gick faktiskt riktigt bra på campen i Edmonton men det blir nog spel i Färjestad nästa säsong trots allt, säger Klefbom till hockeysverige.se och lugnar nog således många uppstressade själar i Karlstad.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade