Foto: Bildbyrån
Pavel Skrbek

Torsdag 5 Jul 2012 10:19

Skrbek återvänder till Luleå

Ersätter Jaakola

Topi Jaakola hann inte mer än att bli KHL-klar innan Luleå värvade in Pavel Skrbek som hans ersättare.
- Det känns jättebra att komma tillbaka till Luleå Hockey igen. Jag har under en längre tid haft en bra dialog med Rönnqvist och Bulan och det känns som att jag och min familj gjort ett väldigt bra val, säger Pavel Skrbek.

Den blir Pavel Skrbek som ersätter den till KHL flyktande Topi Jaakola.

Strax efter att klubben meddelat att den finske VM-backen lämnar, presenterade man Skrbek som hans ersättare.

- Vi har haft en löpande dialog med Pavel och han har verkligen velat komma tillbaka till Luleå igen. Så när situationen med Jaakola uppstod så kändes det jättebra att vi snabbt kunde hitta en lösning tillsammans. Skrbek har varit en av tränarnas önskespelare och som vi ser som en väldigt allround och effektiv back, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till klubbens hemsida.

Den 33-årige backen går därmed in på sin tredje sejour i Luleå. Han kom till klubben redan 2002 och gjorde två säsonger och återvände sedan för tre säsonger till efter ett år i Mora.

Han har även spelat för Skellefteå och Frölunda i Elitserien och har totalt gjort nio säsonger i ligan, med 120 poäng (31+89) på 397 matcher. Ingen tjeckisk spelare har gjort fler elitseriematcher.

Den gångna säsongen spelade han för moderklubben Kladno och finska mästarna JYP, där hans säsong tog slut i och med en fotskada strax före nyår.
Skrbek hann spela 17 matcher och gjorde tre assist och var +11 innan säsongen tog slut.

Kontraktet med Luleå löper över två år.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade