Foto: Bildbyrån
SKREV PÅ. Frederik Andersens NHL-kontrakt är påskrivet. Nu tillhör han Anaheim Ducks.

Onsdag 11 Jul 2012 21:20

Andersens NHL-kontrakt påskrivet

Uppgörelsen värd 17,5 miljoner

I går kväll kom ryktet att Frederik Andersen väljer att skriva NHL-kontrakt med Anaheim Ducks. I kväll skrevs kontraktet på. Enligt capgeek.com kan den tvååriga uppgörelsen bli värd 17,5 miljoner kronor vid spel i NHL.

Frederik Andersen nobbade Carolina Hurricanes kontraktserbjudande i våras och klev in i draften på nytt. Där blev han upplockad av Anaheim Ducks i den tredje rundan och det är just i Anaheims organisation som den 22-årige danskens NHL-framtid finns.

På onsdagskvällen kom beskedet att Andersen undertecknat ett tvåårskontrakt med Ducks. Enligt capgeek.com, som registrerar alla nya kontraktsunderskrifter i NHL, är dealen värd totalt 17,5 miljoner kronor om alla bonusklausuler blir utlösta.

"Han gör ett försök"
Andersen har en grundlön på 925 000 dollar per säsong vid spel i NHL, men den lönen minskar till 70 000 dollar vid spel i AHL. För att undvika spel i farmarlaget Norfolk Admirals måste den danske Frölundakeepern konkurrera ut antingen schweizaren Jonas Hiller eller tidigare AIK-keepern Viktor Fasth.

Frölunda hyser dock goda förhoppningar om att Andersen ska återvända och spela för dem även i vinter.
- Han gör ett försök i säsongsupptakten att ta en plats, men gör han inte det kommer han tillbaka, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist till Göteborgs-Posten.

Frederik Andersen värvades till Frölunda från danska Fredrikshamn inför förra säsongen. Han gjorde 39 matcher i grundserien och stoppade 94,3 procent av skotten.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade