Foto: Peter Sibner
Filip Forsberg

Fredag 13 Jul 2012 17:26

Forsberg skrev på för Capitals

"De ville sajna honom direkt"

Blott två veckor efter att ha draftats som elfte spelare av Washington Capitals har Leksands Filip Forsberg skrivit på ett NHL-kontrakt med klubben. Han kommer emellertid att lånas ut till Leksand kommande säsong.
- Det var ett krav från Filips sida, säger agenten Claes Elefalk till hockeysverige.se.

Filip Forsberg var en av de topprankade spelarna inför NHL-draften i Pittsburgh på midsommaraftonen. Han föll dock ned en bit och valdes som elfte spelare av Washington Capitals, som inte hade förväntat sig att den 17-årige dalmasen skulle vara tillgänglig så sent.

Den senaste veckan har Forsberg bekantat sig med Washington Capitals och deras nyutnämnde coach Adam Oates på klubbens utvecklingsläger i Arlington. Där har det gått fort. Under fredagen, exakt två veckor efter draften, skrev han på ett treårskontrakt med Capitals.
- De ville få det gjort direkt, berättar Forsbergs agent Claes Elefalk för hockeysverige.se.
- Redan när vi träffade klubben på kvällen efter draften vill de få kontraktet skrivet. Filip tyckte att det var okej förutsatt att allt i kontraktet var korrekt, men vi valde att avvakta för att smälta allting.

"Tommy Salo jublade"
Nu är kontraktet påskrivet och det innefattar överenskommelsen om att Filip Forsberg ska spela för Leksand i Hockeyallsvenskan även kommande säsong.
- Det var ett krav från Filips sida. Han sa att det var det viktigaste för honom. Tommy Salo (Leksands sportchef) jublade av glädje när vi ringde och meddelade det, säger Claes Elefalk.
- Filip vill gå klart gymnasiet hemma i Leksand och det här är det klokaste för honom att göra.

Enligt Elefalk är Washington också väldigt nöjt.
- De hade inte räknat med att Filip skulle ramla ned i deras knä så sent som när de valde som elfte klubb. De var överrumplade och chockade, säger han.

Maxlön för en rookie
Rookiekontraktet som Filip Forsberg har skrivit på är standard för en spelare som har gått tidigt i draften. Han har en grundlön på 925 000 dollar - motsvarande 6,475 miljoner kronor - per säsong vid spel i NHL och därtill kommer en påskriftsbonus på närmare två miljoner kronor.
- Det är ett kontrakt värdigt en spelare som runt draftas topp 10, säger Elefalk.

Det här är inte det enda kontraktet som ynglingen har skrivit på. I dagarna skrev han på ett avtal med Reebok som gör honom till en av utrustningstillverkarens ansikten utåt.
- Kontraktet gäller i fyra år och gör honom till en av deras ambassadörerna, säger Elefalk.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade