Foto: Peter Sibner
KONTRAKTERAD. Hampus Lindholm har skrivit under ett treårskontrakt med Anaheim Ducks.

Fredag 13 Jul 2012 22:12

Lindholm sajnad och klar

Är överens med Anaheim Ducks

Filip Forsberg är inte den enda svensken som blev med NHL-kontrakt i dag. Inte långt efter att Forsberg undertecknat sitt treårskontrakt med Washington Capitals sajnade Röglebacken Hampus Lindholm med Anaheim Ducks.

Hampus Lindholm draftades av Anaheim Ducks som första svensk i Pittsburgh för tre veckor sedan. Efter det har han hunnit med att besöka klubben under deras utvecklingsläger. Redan där visade klubben stort intresse för att få 18-åringen under kontrakt och nu är man alltså överens.

Som alla rookiekontraktet löper överenskommelsen över tre år och är värd 925 000 dollar per säsong vid spel i NHL, maxbeloppet för rookies. Utöver det tillkommer dollarstinna bonusklausuler samt en påskriftsbonus som totalt är värd närmare två miljoner svenska kronor.

När hockeysverige.se pratade med Lindholm efter hemkomsten från Anaheim för en dryg vecka sedan berättade han att Ducks klubbledning såg att han kom över till Nordamerika till hösten för att försöka slå sig in i laget.

Tog silver på U18-VM
- De har ju inte så många backar och nu var det intresserade av att få över mig, sade Hampus Lindholm då.
- Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra, utan ska snacka över det med mina tränare i Rögle, mamma och pappa och min agent.

Den i Jonstorp fostrade backen slog sig in i Rögles A-trupp halvvägs in på säsongen och gjorde omedelbart stor succé. Efter fyra poäng (1+3) på 20 matcher i Hockeyallsvenskan svarade han för fem poäng (1+4) på tio matcher i kvalserien, där Rögle säkrade avancemanget till elitserien.

Hampus Lindholm var även med och tog silver med Sverige på U18-VM. Där spelade han fram till fyra mål på sex matcher.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade