Foto: Getty Images
Zemgus Girgensons.

Fredag 13 Jul 2012 22:33

Rekord-letten skrev på för Buffalo

Girgensons skippar collegehockeyn

På midsommarafton blev Zemgus Girgensons den första letten någonsin att väljas i den första rundan av NHL-draften. På fredagen, precis tre veckor efter draften, skrev han på ett rookiekontrakt med Buffalo Sabres som valde honom som 14:e spelare i Pittsburgh.

Påskriften får omedelbara följder för 18-åringen kommande säsong. Tanken var att den kraftfulle centern skulle representera University of Vermont i NCAA, men eftersom collegespelare måste vara amatörer kommer så inte att bli fallet. I stället hoppas Sabres att Girgensons ska utmana om en plats i NHL-laget, alternativt spela för farmarlaget Rochester Americans i AHL.

Girgensons är född i Riga, men har spelat hockey i USA de två senaste säsongerna. De senaste åren har han företrätt Dubuque Fighting Saints i juniorligan USHL.

2011 vann han USHL-mästerskapet Clark Cup med Fighting Saints, där han bland annat var lagkamrat med den svenskättade backen Joakim Ryan. Den gångna säsongen var han lagkapten för laget och stod för 24 mål och 55 poäng på 49 matcher.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade