Foto: Getty Images
Jakob Silfverberg.

Onsdag 22 Aug 2012 12:11

"Jag gör som Ottawa vill"

Silfverberg osäker på elitseriespel

NHL-lockouten närmar sig med stormsteg och elitserieklubbarna försöker besluta sig för hur de ska förbereda sig. För svenska mästarna Brynäs är det däremot inte alls säkert att lockouten innebär att de hemvävda stjärnorna återvänder till Läkerol Arena.

Varken målvakten Jacob Markström eller vårens guldgosse Jakob Silfverberg verkar vara aktuella för spel i elitserien, skriver Gävle Nyhetsbyrå. Båda ha tvåvägskontrakt med Florida Panthers respektive Ottawa Senators. Det gör att de kan bli tvungna att stanna i Nordamerika för spel i AHL.
- Jag blir kvar i USA, säger Markström till tidningen.
- Jag gör som Ottawa vill. Själv vet jag faktiskt inte vad som är bäst för min egen utveckling, att spela i AHL eller elitserien. Det är hugget som stucket, säger Silfverberg.

Anders Lindbäck, som förväntas bli Tampa Bay Lightnings förstakeeper när säsongen väl drar i gång, är inte heller säker. Han säger till Gävle Nyhetsbyrå att KHL även kan vara ett alternativ.

Dyrt att plocka hem Bäckström
- Eller AHL, den serien kommer att bli riktigt bra, säger Lindbäck.
- Men Brynäs ligger mig varmt om hjärtat, det skulle också vara en bra lösning.

Storstjärnan Nicklas Bäckström skulle förstås vara den optimala värvningen för Brynäs, men att plocka in honom skulle bli dyrt, väldigt dyrt.
- Det är inte okomplicerat, säger agenten Gunnar Svensson till Gävle Nyhetsbyrå.
- Han har sju, åtta år kvar på ett bra kontrakt, så det blir även en försäkringsfråga eftersom Washington vill ha det skyddet. Det kommer inte att bli helt gratis. Men vi har inte kommit så långt med Brynäs vad det kommer att kosta dem.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade