Foto: Getty Images
Anders Lindbäck, på tiden det begav sig i Nashville.

Söndag 9 Sep 2012 09:23

"Garon är perfekt för Lindbäck"

Målvaktsveteranen mentor för svensken

Efter att ha rankats som en av NHL:s bästa reservmålvakter får Anders Lindbäck nu chansen som förstemålvakt, efter att ha trejdats från Nashville Predators till Tampa Bay Lightning. Målvaktskollegan heter inte längre Pekka Rinne, utan det är istället veteranen Mathieu Garon som kommer dela på målvaktssysslan med den 24-åriga svensken.

Garon kom till Tampa Bay inför förra säsongen, efter att ha tillbringat de två senaste åren i Columbus. Efter en ganska stark säsong från 34-åringen tvingades han avsluta den på skadelistan, då hans ljumskar svek. Nu är han dock tillbaka, och enligt Tampas coach Guy Boucher är han det för att konkurrera på allvar.
- Jag förväntar mig inte att Lindbäck ska komma hit och spela 65 matcher. Han har gjort runt 15 matcher de två senaste säsongerna, så det vore inte rättvist mot honom. De kommer båda få mycket speltid under säsongen, säger han till Tampa Bay Times.

Boucher menar även att Garon kommer få en roll som mentor för Gävlesonen.
- Vi vet att Anders kommer bli bra, men vi vet inte hur bra. Därför är Garon perfekt för honom. Han kommer kunna vara en hjälp för Anders, och dessutom kan vi kasta in honom i målet och uppnå bra resultat.

Anders Lindbäck skrev under sommaren på ett tvåårskontrakt med Tampa, värt 3.6 miljoner dollar.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade