Foto: Getty Images/All Over Press
KOMMER HEM. Jaromir Jagr och Tomas Plekanec har skrivit på för Kladno - Jevgenij Malkin och Sergej Gontjar är klara för Magnitogorsk.

Söndag 16 Sep 2012 11:52

Nu invaderar NHL-stjärnorna Europa

Jagr och plekanec klara för Kladno

NHL-lockouten har inte många timmar på nacken. Men redan nu invaderar flera av ligans största stjärnor den europeiska ishockey. På söndagen skrev framstående europeiska NHL-spelare kontrakt med klubbar i hemlandet.

KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk gjorde den mest uppmärksammade värvningen när man på söndagen skrev kontrakt med fjolårets bästa spelare i NHL såväl som på VM, Jevgenij Malkin. Tillsammans med sin gamle kompis, Ottawabacken Sergej Gontjar, kommer han att ge den ryska klubben en rejäl uppgradering.

Kontrakten med duon är skrivna över hela säsongen, men kommer att brytas om NHL-konflikten får ett slut. KHL införde tidigare i veckan tydliga regler för vad som gäller för klubbarna under konfilkten - man får maximalt sajna tre NHL-spelare varav en får vara av utländsk härkomst.

Jagr och Plekanec spelar på onsdag
Erik Ersbergs och Fredrik Petterssons Donbass Donetsk såg också till att värva två NHL-spelare. Den handlar om den ukrainska duon Oleksij Ponikarovskij och Ruslan Fedotenko, som tillhör Winnipeg Jets respektive Philadelphia Flyers.

I Tjeckien har HC Kladno gjort två prestigevärvningar genom att locka hem publikfavoriterna Jaromir Jagr och Tomas Plekanec till hemstaden. Klubben skriver dessutom på sin webbsida att man håller på att förhandla med fler NHL-spelare. I Tjeckien får klubbarna ha upp till fem spelare per lag.

Plekanec och Jagr förväntas gör debut i mötet med Slavia Prag på onsdag kväll.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade