Foto: Bildbyrån
ETT OSANNOLIKT SLUT. Henrik Tömmernes omfamnas av lagkamraterna efter sitt avgörande.

Torsdag 20 Sep 2012 21:59

Den osannolika vändningen

Frölunda reste sig från förnedring

Efter prat om ”den målsnåla Elitserien” bjöds publiken i Göteborg på en riktig målfest. Frölunda låg under med 6-3 mot Modo i början av den tredje perioden, men efter en heroisk kämpainsats lyckades man kvittera till 6-6 för att sedan avgöra i förlängningen. Matchvinnare blev Henrik Tömmernes:
- Spelet svängde ett par gånger och jag försökte hänga på i anfallet. Fick en perfekt passning av Kahnberg och lyckades sätta dit den.

Det var hemmalaget Frölunda som rivstartade matchen och tog omgående ledningen genom Mathis Olimb efter ett massivt tryck mot Modomålet. Men när perioden var färdigspelad hade Modo vänt tillställningen totalt och ledde med 4-2 efter stundtals bländande offensivt spel. Elitseriedebuterande Patrick Galbraith i Frölundakassen fick tuffast möjliga start när Modospelarna fick härja fritt framför honom och byttes ut till den andra perioden.
- Vi står och tittar på framför mål och de får raka in returer, vi står alldeles för stilla. Det blir lite panik i passningsspelet och då går det inte. Vi måste släppa ner axlarna och köra, sa lagkapten Joel Lundqvist till C More om det svaga försvarsspelet .

Efter en målmässigt jämn andraperiod fortsatte målexplosionen i den tredje perioden där åskådarna bjöds på tre mål inom två minuter. Först satte Morten Madsen 6-3 på en kontring och många tänkte att matchen var över. Men med snabba reduceringar av Joel Lundqvist och Fredrik Eriksson var matchen och hemmapubliken levande igen och med knappt tre minuter kvar av matchen sätter Magnus Kahnberg den förlösande kvitteringen, 6-6 och matchen gick till förlängning.

”Skön vändning på matchen”
En förlängning som bara hann bli två minuter gammal innan Henrik Tömmernesavgjorde i ett 3-mot-2-läge. Två viktiga poäng till Frölunda och den under långa perioder missnöjda publiken fick hylla sitt lag till slut.
- Det var en skön vändning på matchen. Det var en svängig match och många misstag av oss, riktigt mycket slarv men vi visade bra moral och vände matchen. Vi får många spelvändningar emot oss och vi backar blir lite stressade och slänger ibland iväg passningarna. Positivt är att vi gör sju mål och får publiken med oss.

Frölundas Dick Axelsson, som förra säsongens spelade i Modo, var produktiv och låg bakom många av de offensiva initiativen vilket resulterade i ett mål och tre assist på hans poängkonto. I Modo var nyförvärvet Richie Regehr en stor behållning på sin offensiva backposition och en viktig nyckel i numerära överlägen, en spelform som Modo hade stora problem med förra säsongen men som ser betydligt bättre ut i år. Försvars- och målvaktsspelet uppvisade stora svagheter i båda lagen.

Rekommenderade nyheter
Frölunda - Modo 7-6 (2-4, 1-1, 3-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (01.16) Mathis Olimb (Dick Axelsson, ANton Axelsson), 1-1 (06.55) Ladislav Nagy (Tomas Marcinko, Marcel Müller), 1-2 (09.30) Niklas Sundström (Richie Regehr, Kyle Cumiskey) spel fem mot fyra, 1-3 (10.39) Niklas Sundström (Richie Regehr, Dave Spina), 1-4 (15.34) Per-Åge Skröder (Kyle Cumiskey, Dave Spina) spel fem mot fyra, 2-4 (16.06) Anton Axelsson (Dick Axelsson, Henrik Tömmernes).
Andra perioden: 2-5 (03.17) Marcel Müller, 3-5 (15.49) Dick Axelsson (Fredrik Eriksson, Mathis Olimb).
Tredje perioden: 3-6 (02.28) Morten Madsen (Björn Svensson, Mario Kempe), 4-6 (04.02) Joel Lundqvist (Anton Axelsson, Magnus Kahnberg) , 5-6 (04.25) Fredrik Eriksson (Mathis Olimb, Dick Axelsson), 6-6 (17.22) Magnus Kahnberg (Jari Tolsa, Joel Lundqvist).
Fjärde perioden: 7-6 (02.22) Henrik Tömmernes (Magnus Kahnberg, Joel Lundqvist).
Skott: 42-26.
Publik: 7 118.
Skriv en kommentar

Mest kommenterade